Boskalis versterkt positie op gebied van offshore kabelinstallatie met acquisitie in Duitsland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/12/2018 07:37
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een overeenkomst bereikt met SPIE voor de overname van de offshore kabelinstallatieactiviteiten en het materieel van de Duitse onderneming Bohlen & Doyen GmbH (BoDo). De bedrijfsactiviteiten van BoDo op het gebied van offshore kabelinstallatie bestaan uit net-op-net aansluitingen en verbindingen van offshore substations met onshore hoogspanningsnetten, inclusief het installeren van (nearshore) offshore kabels en het aansluiten van offshore windparken op substations.

BoDo, met hoofdkantoor in de buurt van Wilhelmshaven, heeft een gevestigde positie op de Duitse markt voor offshore kabelinstallatie en genereert een jaarlijkse omzet van EUR 20-30 miljoen. De overeengekomen transactie kent geen goodwill en wordt gefinancierd uit de eigen kasstroom van Boskalis.

De transactie omvat de overname van materieel, ingraafapparatuur en personeel, evenals een aantal kleinere commerciƫle- en onderhoudscontracten. Het belangrijkste materieel bestaat uit drie grote kabellegbakken met een capaciteit van 800 tot 4.000 ton. Door de technische specificaties van deze bakken zijn ze bijzonder geschikt voor het installeren van exportkabels in beschutte wateren en voor de snelgroeiende markt voor kabelreparatie. BoDo's staat van dienst omvat onder andere het installeren van kabels voor projecten waaronder BorWin 3, DolWin 3 en NordLink. Als onderaannemer voor Prysmian was BoDo betrokken bij de eerste fase van het project Ostwind voor 50Hertz. Onlangs heeft Boskalis het project Ostwind 2 aangenomen waarvoor BoDo goed gepositioneerd is om de nearshore activiteiten uit te voeren.

De overname vormt een versterking van de positie van Boskalis op de markt voor offshore kabelinstallatie en is een welkome uitbreiding nu Boskalis de afgelopen periode een reeks grote contracten in de wacht heeft gesleept.

De transactie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met onder meer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Tevens voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de olie- en gassector en offshore windindustrie en voert het scheepsbergingen uit. Daarnaast heeft Boskalis meerdere strategische partnerships in havensleep- en terminaldiensten (Kotug Smit Towage, Keppel Smit Towage, Saam Smit Towage en Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van ruim 900 schepen en vaartuigen en 10.700 medewerkers, inclusief deelnemingen, is de onderneming actief in meer dan 90 landen, verspreid over zes continenten.


Dit persbericht is tevens opgenomen op onze website www.boskalis.com

tijd 09.06
De Midcap 629,84 -5,38 -0,85% Bos Kalis EUR 20,37 -47ct vol. 11.458



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL