Boskalis verkrijgt EUR 80 miljoen contract voor aanleg kunstmatige eilanden in Indonesiƫ

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 24/03/2016 07:19
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een contract verworven van KSO Ciputra Yasmin voor de aanleg van land voor de kust van Makassar in het kader van het Centre Point of Indonesia Project. Het contract heeft een waarde van circa EUR 80 miljoen. De werkzaamheden gaan naar verwachting de komende maanden van start en zullen twee jaar duren. Ten behoeve van de landaanwinningsactiviteiten zal Boskalis een mega-sleephopperzuiger inzetten.

Het project omvat de aanleg van vijf kunstmatige eilanden voor de kust van Makassar. Er zal circa 75 hectare land worden gecreƫerd met behulp van 9 miljoen kubieke meter zand afkomstig uit wingebieden voor de kust. De eilanden zullen worden voorzien van een stenen oeverbescherming.

De aanleg van de vijf eilanden luidt de eerste fase in van een prestigieus project door KSO Ciputra Yasmin om kwalitatief hoogwaardig land aan de kust te ontwikkelen voor zowel particulier als commercieel gebruik.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de mondiale economie, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit landaanwinningsproject hangt nauw samen met de behoefte aan nieuw land om de bevolkingsgroei in een dichtbevolkt gebied op te vangen.

Ga naar https://vimeo.com/boskalis/makassar voor een animatie over de projectactiviteiten.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL