BAM in joint venture met NCC geselecteerd voor groot Zweeds tunnelproject

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 19/12/2017 16:25

Bunnik, 19 december 2017 – De Zweedse overheidsorganisatie voor verkeer Trafikverket heeft Wayss & Freytag Ingenieurbau AG – de Duitse tunnelspecialist van Koninklijke BAM Groep nv – in joint venture met NCC (een van de leidende bouw-, infra en vastgoedondernemingen in Scandinavië) geselecteerd voor de bouw van het circa 3,2 kilometer lange Korsvägen-traject van het West Link-tunnelproject in de Zweedse havenstad Göteborg.

De contractwaarde bedraagt circa € 385 miljoen (SEK 3,8 miljard), waarvan veertig procent voor Wayss & Freytag Ingenieurbau. De bouwwerkzaamheden gaan volgens planning van start in het voorjaar van 2018. Het project wordt naar verwachting in 2026 opgeleverd.

De West Link (Västlänken) is een acht kilometer lange dubbele spoorlijn, inclusief een spoortunnel van zes kilometer, onder het centrum van Göteborg. De tunnel zorgt, in combinatie met de bouw van drie nieuwe ondergrondse stations, voor een betere aansluiting op het regionale spoorwegnet. De West Link zal het reizen vergemakkelijken. De treinfrequentie kan worden verhoogd, reistijden worden korter en reizigers kunnen meer bestemmingen bereiken zonder overstappen.Bunnik, 19 december 2017 – De raad van bestuur van Koninklijke BAM Groep nv heeft de heer S. Capper per 1 januari 2018 benoemd tot Chief Information Officer voor de Groep.

Steven Capper (44) was sinds 2014 in dienst van AECOM als Chief Information Officer EMIA in Londen en Dubai, alsmede als Global Chief Technology Officer in Los Angeles. AECOM is een vooraanstaand Amerikaans ingenieursbureau, bouwonderneming en facilitair dienstverlener. Daarvoor was hij werkzaam voor Skanska en Arup, bij beide in de positie van IT-directeur.

Koninklijke BAM Groep heeft tevens drs. B. van Haarlem per 1 december 2017 benoemd tot directeur ICT Operations. Bert van Haarlem (55) heeft het afgelopen half jaar de functie van interim-directeur BAM ICT vervuld.

Steven Capper en Bert van Haarlem zullen leiding geven aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van ICT bij BAM. BAM beschouwt de inzet van hoogwaardige IT als essentieel om in lijn met de 2020-strategie van de Groep (‘Building the present, creating the future’) de digitale transformatie te realiseren.

De stafafdeling ICT is verantwoordelijk voor de strategische koers op het gebied van IT bij Koninklijke BAM Groep. De IT-organisatie omvat vier belangrijke disciplines: IT business partnering, Strategie en planning, ICT services en Innovatie.

zie meer op
https://www.bam.com/nl/pers/persberichten/2017/12/bam-benoemt-management-stafafdeling-ict?position=1&list=1z9SY_u95G-03QbQiqMA0FpugR6eUPYoy9gtXiEx3TQBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL