Arcadis ontwerpt tunnel onder Suezkanaal in Egypte

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/05/2018 08:52
Arcadis, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, helpt voor de tweede keer bij de realisatie van een tunnel onder het Suezkanaal in Egypte. Na de Ismaïlia Road Tunnel werkt Arcadis nu mee aan de drie kilometer lange tunnel onder het kanaal door bij de plaats Suez. Afgesproken is om geen financiële details te verstrekken, aldus Arcadis maandag.

De tunnel maakt deel uit van een groot ontwikkelingsproject in het Suezkanaal-gebied. Dit langjarige project moet de economische groei in Egypte stimuleren. Arcadis ontwerpt de complete tunnel: van concept tot detailontwerp. Daar zitten heel veel verschillende werkzaamheden in onder meer op het gebied van tunnelontwerp, tunnelveiligheid en tunnelinstallaties.

De tunnel bestaat een tunnelbuis met een diameter van 13 meter op een maximale diepte van 40 meter onder maaiveld. De opdrachtgever van Arcadis is een consortium van de Egyptische bedrijven Petrojet en Concord for Engineering and Contracting. De tunnel wordt gebouwd in opdracht van het Egyptische Armed Forces Engineering Authority als uitbreiding op een reeds bestaande tunnelverbinding in Suez.

,,Het is een eer om voor de tweede keer aan een dergelijk project onder het Suezkanaal door te mogen werken’’, aldus algemeen directeur Gert Kroon van Arcadis in Nederland. ,,We zijn ingeschakeld omdat we bij de Ismaïlia Road Tunnel hebben laten zien dat al onze verschillende bedrijfsonderdelen goed met elkaar samenwerken en onze tunnel technische expertise van grote waarde is. Er lag een enorme tijdsdruk op de bouw van die eerste tunnel en wij wisten snel een robuust ontwerp aan te leveren. Collega’s uit verschillende Europese landen werken eraan mee en we staan weer klaar voor deze tweede tunnel.’’



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL