Arcadis helpt Rijkswaterstaat met verkeersmanagement

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 24/04/2017 08:01
Arcadis, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, helpt Rijkswaterstaat het komend halfjaar met verkeersmanagement rond weekendwerkzaamheden in Zuid-Holland. Vooral de zes weekenden dat de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting Leiderdorp richting Den Haag volledig is afgesloten vormt hierbij een grote uitdaging, aldus Arcadis maandag, zonder financiële details te vermelden.

Voor de werkzaamheden maakt Arcadis een draaiboek dat via een vast stappenplan het verkeer moet organiseren. Het gaat vooral om een goede samenwerking tussen alle betrokken wegbeheerders en verkeerscentrales zodat al het verkeer kan blijven doorstromen en de weggebruiker goed is geïnformeerd.

Arcadis heeft veel ervaring opgedaan in dit soort maatregelen. Niet alleen organiseerde het bedrijf verkeersmanagement in Nederland rondom de Tour de France en de Giro d ’Italia. Ook tijdens de Nuclear Security Summit in 2014 organiseerde Arcadis het verkeersmanagement en kon het verkeer rondom deze meeting door wereldleiders bezochte meeting relatief goed doorrijden.

,,Dit soort klussen is als een puzzel’’, aldus Marc Raessen, marktgroepdirecteur Wegen, Verkeer en Informatiemanagement bij Arcadis. ,,Onze ingenieurs proberen het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Soms laten we ergens iets overlast ontstaan, waardoor we een eindje verder een veel groter probleem oplossen. Bij alles wat we bedenken staat de doorstroming centraal. Tenslotte wil de automobilist zo soepel mogelijk van punt A naar B. Eerdere ervaringen laten zien dat weggebruikers inspelen op maatregelen als ze vooraf goed geïnformeerd worden. Dan valt de overlast vaak mee.’’


Einde bericht
tijd 12.11
Arcadis EUR 15,545 +61ct vol. 169.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL