Arcadis en Fokkema & Partners ontwerpen renovatie NS-kantoor Utrecht

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/10/2016 08:30
Arcadis heeft samen met Fokkema & Partners Architecten de Europese aanbesteding gewonnen die was uitgeschreven voor de renovatie en interieurontwerp van het NS-kantoor aan de Laan van Puntenburg 100 in Utrecht. Dat maakten de bedrijven dinsdag bekend.

Arcadis is als leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving verantwoordelijk voor het installatieadvies en ontwerpcoördinatie. Fokkema & Partners Architecten, een gerenommeerd architectenbureau op het gebied van grootschalige renovatie en nieuwe interieurconcepten, is verantwoordelijk voor het ontwerp.

,,Het doel van ons ontwerp is om een gebruiksvriendelijk en gastvrij gebouw te creëren met een positieve uitstraling naar de directe omgeving op één van de drukste hoog stedelijke bouwlocaties van het land, grenzend aan spoor, station en binnenstad’’, aldus team Fokkema & Partners Marieke van Schaaijk en Twan Steeghs.

De opgave betreft de renovatie van het achttien verdiepingen hoge gebouw, in eigendom van het Ontwikkelingsfonds Stationslocaties. Het is ongeveer 30.000 vierkante meter groot en bestaat uit een hoogbouwtoren op een plintgebouw met parkeergarage. Het gebouw stamt uit 1990 en is na ruim 25 jaar toe aan een renovatie om te kunnen voldoen aan de duurzaamheidsambities van NS en om een prettige, communicatieve en comfortabele werkomgeving te creëren voor de vele NSmedewerkers die gebruik gaan maken van het gebouw. Daarnaast wordt het gebouw, in verband met flexibiliteit naar de toekomst, geschikt gemaakt voor zogenoemd ‘multi-tenant’ verhuur. De renovatie start in 2018.

,,We zijn heel blij met deze opdracht,” aldus marktgroepdirecteur Frank Houben van Arcadis. ,,Het NS kantoor is in 1990 in gebruik genomen en is de afgelopen jaren incidenteel aangepakt. Nu kunnen we structureel aan de slag en dat maakt dat we in het totaalontwerp een keur aan duurzame elementen kunnen verwerken zoals zeer energie efficiënte LED verlichting, zonnepanelen en een groene daktuin voor de medewerkers. Bovendien werken we naar een hoge score op de duurzaamheidsbeoordelingsmethode BREEAM.’’



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL