Arcadis werkt mee aan versterking Waddenzeedijk Texel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/03/2016 07:57
Arcadis, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, gaat de Combinatie Tessel bestaande uit Boskalis en KWS ondersteunen bij het versterken van de Waddenzeedijk Texel. Het contract tussen de Combinatie Tessel en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is recentelijk getekend, aldus Arcadis donderdag zonder financiële details bekend te maken.

Grote delen van de Waddenzeedijk op Texel voldoen op dit moment niet aan de wettelijke veiligheidseisen. Om in de toekomst aan deze eisen te kunnen voldoen is een versterking van de waterkering noodzakelijk. Het project omvat het ontwerpen en realiseren (D&C) van de versterking voor veertien kilometer waddenzeedijk en de nieuwbouw van een aantal kunstwerken, waaronder drie gemalen. De werkzaamheden worden in de periode 2016-2020 uitgevoerd.

Na een actieve succesvolle samenwerking van de Combinatie Tessel in de tenderfase, ondersteunt Arcadis de combinatie tot en met het einde van de werkzaamheden op onder andere dijkontwerp en omgevingsmanagement. De inzet van Arcadis combineert hoogwaardige technische kennis met actuele gebiedskennis.

,,In dit contract komen veel onderwerpen aan bod, waarin Arcadis een grote expertise heeft’’, aldus algemeen directeur Gert Kroon van Arcadis in Nederland. ,,Samen met de combinatie vullen we deze kennis met uitvoeringsexpertise aan. Deze integrale werkwijze leidt tot een duidelijke meerwaarde voor de dijkversterking’’.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL