Omzet en resultaat Accell Group stijgen in eerste kwartaal 2016 +besluiten AVA +dividend voorstel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/04/2016 08:23
Heerenveen, 26 april 2016 – Accell Group maakt vandaag bekend dat de omzet en het resultaat in het eerste kwartaal van 2016 zijn toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Dit kwam met name door de hogere vraag naar elektrische fietsen en sportieve fietsen in het hogere segment. Daarnaast waren de weersomstandigheden in de eerste maanden van het jaar gunstig voor de fietsverkopen.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: “Het jaar 2016 is goed van start gegaan. De omzetten hebben een positieve ontwikkeling laten zien. De verkopen van elektrische fietsen namen in alle landen toe, met name in Duitsland. Maar ook in landen waar de markt voor elektrische fietsen kleiner is, stegen de omzetten in deze categorie met meer dan 10%. Daarnaast zien we ook een duidelijke stijging in de vraag naar onze sportieve fietsen. De gemiddelde prijs van de verkochte fietsen is daardoor hoger dan dezelfde periode in 2015. De omzet van onderdelen & accessoires lag op hetzelfde niveau als vorig jaar. De gerealiseerde hogere omzetten hebben bijgedragen aan een goede stijging van het resultaat in de eerste drie maanden van 2016. We handhaven derhalve onze verwachting voor 2016 van een verdere stijging van omzet en resultaat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden”.

Accell Group N.V. kondigde op 1 april 2016 de verkoop van de onderdelen & accessoires (O&A) activiteiten in Noord-Amerika aan Hawley-Lambert aan, een O&A bedrijf gevestigd in de Verenigde Staten en Canada. Met deze transactie wil Accell Group haar focus vergroten op het kernbedrijf in de Verenigde Staten, met eigen fietsmerken en verwante handelswaren. Accell Group is tevens met Hawley-Lambert overeengekomen dat zij de exclusieve distributierechten verkrijgen voor de Verenigde Staten en Canada voor Accell Group’s eigen accessoiresmerk XLC. De omzet van de O&A activiteiten zal hierdoor ca. € 15 miljoen dalen op jaarbasis. De transactie zal een positief effect hebben op het operationeel resultaat en het werkkapitaal.

Financiële positie
Met inachtneming van de normale effecten die verband houden met het verloop van de seizoensmatige verkoop van fietsen zijn er in de eerste maanden van 2016 geen significante wijzigingen opgetreden in de financiële positie van Accell Group.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders
De jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Accell Group N.V. wordt vandaag om 14.30 uur gehouden ten kantore van Accell Group N.V. te Heerenveen.

tijd 09.04
Accell EUR 19,65 +64ct vol. 8.000

Dividendvoorstel Accell Group goedgekeurd
Alle besluiten op de agenda zijn goedgekeurd
Heerenveen, 26 april 2016 - In de vandaag gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Accell Group N.V. is het voorstel goedgekeurd aandeelhouders een dividend van € 0,72 per gewoon uitstaand aandeel uit te keren over het boekjaar 2015 (2014: €0,61), naar keuze te ontvangen in contanten of aandelen. De pay-out ratio komt daarmee uit op 56% en het dividendrendement op 3,4%, gebaseerd op de slotkoers van 2015 (€ 21,07).

Het aantal dividendrechten dat recht geeft op één nieuw aandeel zal op 18 mei 2016 worden bepaald aan de hand van de gemiddelde beurskoers gedurende de periode van 2 mei tot en met 17 mei 2016 en wel zodanig dat de waarde van het dividend in aandelen circa 2-4% meerwaarde zal vertegenwoordigen ten opzichte van de waarde van het daarmee corresponderende contante dividend. Het aandeel Accell Group noteert op 28 april 2016 ex dividend. Betaalbaarstelling van het dividend zal plaatsvinden vanaf 20 mei 2016.

Besluiten op de agenda
Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zijn alle overige besluiten op de agenda goedgekeurd. Voor meer informatie over de agendapunten verwijzen wij naar de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die in te zien en te downloaden is op de website van Accell Group.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL