Goed derde kwartaal Accell Group

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/11/2015 08:23
Heerenveen, 17 november 2015 – In het derde kwartaal is de omzet van Accell Group in vrijwel alle landen verder gestegen en is het resultaat toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze positieve ontwikkelingen worden met name gedreven door de goede verkopen van de Duitse en Franse merken. Voor het tweede halfjaar 2015 verwacht Accell Group een autonome groei van de omzet en een toename van de nettowinst ten opzichte van de tweede helft van 2014.

René Takens, CEO van Accell Group: “De positieve trends in het eerste halfjaar zetten zich door in het derde kwartaal en ook in de maand oktober. Mede door het groeiende aandeel verkochte elektrische fietsen en duurdere sportieve fietsen zijn onze omzet en winst gestegen. In veel Europese landen is de markt voor elektrische fietsen in beweging en zien we de verkopen groeien. Daarbij is met name in de Alpenlanden sprake van een sterke groei van de verkopen van performance E-mountainbikes; een relatief nieuwe en speciale categorie elektrische fietsen. Accell Group is trendsetter en marktleider in deze categorie elektrische fietsen met de merken Haibike, Lapierre en Ghost. Voor heel 2015 verwachten we op basis van al deze ontwikkelingen een groei van omzet en winst.”

In het derde kwartaal is de omzet van zowel fietsen als fietsonderdelen en -accessoires gestegen ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2014. In vrijwel alle landen in Europa is sprake van een stijging van de omzet van elektrische fietsen. Het effect op de omzet van de nieuwe positionering van het fietsmerk Raleigh in de Verenigde Staten is nog gering, maar de eerste reacties hierop zijn positief. De markt voor elektrische fietsen in de Verenigde Staten komt in beweging, maar is nog klein. De omzetstijging bij fietsonderdelen en -accessoires komt vooral tot stand in Duitsland en Nederland.

In de afgelopen maanden is sprake van een goede omzetmix met een toegevoegde waarde die op een hoger niveau ligt dan in de vergelijkbare periode in 2014. Het percentage van de operationele kosten ten opzichte van de omzet is in de afgelopen maanden gedaald.

Bij de ontwikkeling van het werkkapitaal is het effect van de Amerikaanse dollarkoers groter dan normaal. Dit komt zowel door de omrekening van de voorraden en de debiteuren in dollarlanden als door de stijging van de kostprijs van componenten die in dollars worden gekocht. Ook de eerder gerealiseerde acquisities van Comet (Spanje) en CSN (Denemarken) hebben bijgedragen aan de stijging van het werkkapitaal. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag vanuit de markt en zo de autonome groei te faciliteren is het aantal duurdere fietsen op voorraad gestegen ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2014.

Met inachtneming van de normale effecten die verband houden met het verloop van de seizoensmatige verkopen, zijn er in de afgelopen maanden geen noemenswaardige wijzigingen opgetreden in de financiële structuur van Accell Group. Het seizoensmatige karakter van de activiteiten leidt er doorgaans toe dat de winst in het tweede halfjaar sterk lager is dan in het eerste halfjaar.

De middellange tot lange termijn vooruitzichten zijn positief. Er is een structureel goede vraag naar fietsen voor mobiliteit, gezondheid en actieve sport. Dit zal vooral de verkopen van elektrische fietsen en sportieve fietsen in het hogere segment blijven stimuleren. Op basis van de ontwikkelingen in de afgelopen maanden en de huidige marktvooruitzichten verwacht Accell Group, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, voor het tweede halfjaar van 2015 een autonome groei van de omzet en een toename van de nettowinst ten opzichte van het tweede halfjaar 2014.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL