Accell Group boekt autonome omzetgroei en hoger resultaat in eerste maanden 2013 en dividend voorstel etc.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/04/2013 08:05
Heerenveen, 25 april 2013 – Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal Accell Group N.V. vandaag bekendmaken dat omzet en resultaat in de eerste maanden van 2013 zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Ondanks de langdurige winterperiode is de omzet op autonome basis gestegen. Daarnaast steeg de omzet als gevolg van de acquisitie van Raleigh in 2012. Het operationele resultaat is in de eerste maanden toegenomen door zowel autonome groei als door de toevoeging van Raleigh.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: “De eerste maanden van het jaar toonden ons dat de algemene trends voor het fietsen nog steeds positief zijn. De langdurige winterperiode en de terughoudendheid in de koopbereidheid van consumenten hebben er echter voor gezorgd dat het fietsseizoen dit jaar laat op gang gekomen is en dat de verkopen beneden de verwachtingen zijn gebleven.
Veel belangstelling blijft er voor elektrische fietsen, vooral in Duitsland. Voor de sportieve en traditionele fietsen verwachten we de achterstand in de uitlevering in te lopen in de komende maanden. We handhaven derhalve onze verwachting voor 2013 van een verdere stijging van omzet en netto operationele resultaat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.”

Naast de omzet in fietsen, nam ook de omzet in fietsonderdelen en -accessoires toe. De omzet van fitnessapparatuur daalde. De gemiddelde prijs van de fietsen is op autonome basis toegenomen.

Voortgang Raleigh integratie en acquisitie distributeur
De integratie van Raleigh en de uitwerking van synergieprojecten is in volle gang. Recent is een verdere samenwerking van de Amerikaanse ondernemingen van Accell Group afgekondigd, waaronder Raleigh America, SBS, Currie Technologies en Lapierre North America. Deze dochterondernemingen zullen gezamenlijk onder Accell Group North America nauwer samenwerken teneinde meer synergie- en efficiencyvoordelen te realiseren. Daarnaast is beëindiging van de productie- en assemblageactiviteiten in Canada (aan het einde van het lopende fietsseizoen) aangekondigd, waarna zal worden overgegaan naar multi-channel distributie. Verder is de Raleigh distributeur in Finland overgenomen en zal worden geïntegreerd met Accell Group onderneming Tunturi Hellberg. Ter versterking van de onderdelen- en accessoires activiteiten van Raleigh in het Verenigd Koninkrijk zijn de activiteiten van de XLC distributeur overgenomen om zo een bredere distributie in het Verenigd Koninkrijk te realiseren.

Reorganisatie Nederland
Zoals eerder aangekondigd is een onderzoek afgerond hoe de activiteiten in Nederland efficiënter kunnen worden uitgevoerd. In het voorstel, dat besproken wordt met de COR en de vakbonden, gaan circa 60 arbeidsplaatsen verloren in Nederland als gevolg van de samenvoeging van de productie van fietsen voor Batavus (Heerenveen) en Sparta (Apeldoorn) in Heerenveen. De herallocatie zal vanaf 2014 resulteren in structurele kostenbesparingen van € 2 tot 3 miljoen op jaarbasis, waarbij de eenmalige kosten naar verwachting niet hoger zijn dan de besparingen op jaarbasis.

Financiële positie
De eerder aangekondigde herfinanciering van de onderneming is in de afgelopen maand geëffectueerd. Met inachtneming van de normale effecten die verband houden met het verloop van de seizoensmatige verkoop van fietsen, zijn er in de eerste maanden van 2013 voorts geen significante wijzigingen opgetreden in de financiële positie van Accell Group.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders
De jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Accell Group N.V. wordt vandaag om 14.30 uur gehouden ten kantore van dochteronderneming Batavus B.V. te Heerenveen.

Dividendvoorstel Accell Group goedgekeurd

Heerenveen, 25 april 2013 - In de vandaag gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Accell Group N.V. is het dividendvoorstel goedgekeurd. Aan aandeelhouders zal een dividend van € 0,75 per gewoon uitstaand aandeel worden uitgekeerd, naar keuze te ontvangen in contanten of aandelen. De pay-out ratio komt daarmee uit op 74% en het dividendrendement op 5,6%, gebaseerd op de slotkoers van 2012 (€ 13,31).

Het aantal dividendrechten dat recht geeft op één nieuw aandeel zal op 20 mei 2013 worden bepaald aan de hand van de gemiddelde beurskoers gedurende de periode van 2 mei 2013 tot en met 17 mei 2013 en wel zodanig dat de waarde van het dividend in aandelen circa 2-4% meerwaarde zal vertegenwoordigen ten opzichte van de waarde van het daarmee corresponderende contante dividend.

Het aandeel Accell Group noteert op 29 april 2013 ex dividend. Betaalbaarstelling van het dividend zal plaatsvinden vanaf 22 mei 2013.

Benoeming nieuw lid Raad van Commissarissen
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft ingestemd met de benoeming van de heer A. Kuiper als lid van de Raad van Commissarissen. De heer Kuiper beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van ondernemingsstrategie in een internationale context, van commercieel beleid ten aanzien van de marketing en verkoop van consumentenartikelen onder meer via zelfstandige distributiekanalen en van het creëren en onderhouden van merken voor consumenten. Momenteel is de heer Kuiper President & CEO EMEA Operations en Vice-President van Hunter Douglas N.V. en vervult hij commissariaten bij diverse ondernemingen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL