Accell Group boekt € 23 miljoen winst in eerste halfjaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/07/2012 07:39
Heerenveen, 26 juli 2012 - Accell Group N.V. heeft in het eerste halfjaar van 2012 een omzetstijging van 19% gerealiseerd naar € 445,6 miljoen (1e helft 2011: € 373,0 miljoen), waarvan 2% autonoom. Het netto operationeel resultaat[1] nam af naar € 23,2 miljoen, een daling van 15% (1e helft 2011: € 27,3 miljoen).

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: “De populariteit van fietsen binnen en buiten Europa blijft stijgen, maar de aankopen van nieuwe fietsen lagen in een aantal landen in de eerste helft van 2012 op een lager niveau dan in 2011. Het effect van de onzekere economische ontwikkelingen op de consumentenbestedingen is groot. Veel mensen kiezen er voor om duurdere aankopen, zoals fietsen, uit te stellen. Ook de weersomstandigheden waren in het voor ons belangrijke tweede kwartaal erg ongunstig in de meeste landen waar we actief zijn. De groepsomzet nam desalniettemin autonoom toe; de resultaten daalden door met name lagere omzet in Nederland, door valuta-effecten en door extra kortingen.
Met de jaarlijkse nieuwe collectie en opnieuw veel innovaties verwachten we in het tweede halfjaar een toename van de omzet en het netto operationeel resultaat ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Of dit ook voldoende zal zijn om het resultaat op jaarbasis te laten stijgen zal onder meer afhangen van verdere economische ontwikkelingen en het weer. Op basis van de huidige stand van zaken gaan we ervan uit dat het netto operationeel resultaat over heel 2012 dat van 2011 niet zal overtreffen. Op langere termijn verwacht Accell Group een continuering van de groei van omzet en netto operationeel resultaat.”

Belangrijkste ontwikkelingen eerste helft 2012
In de eerste helft van 2012 is de omzet van Accell Group met 19% gestegen, waarvan 2% autonoom. De belangrijkste bijdrage aan de omzetgroei werd gerealiseerd door de acquisities van Raleigh Cycle in het tweede kwartaal van dit jaar en die van Currie Technologies (Verenigde Staten) en Van Nicholas (Nederland) beide in het begin van 2012. De lagere omzetten in Nederland en Frankrijk werden gecompenseerd door hogere omzetten in Duitsland en Azië. Door lagere consumentenbestedingen als gevolg van de onzekere economische ontwikkelingen in combinatie met zeer ongunstig voorjaarsweer met veel regen, viel in veel Europese landen de fietsomzet in met name de maanden mei en juni substantieel lager uit dan verwacht.

In het tweede kwartaal van dit jaar heeft Accell Group, Raleigh Cycle overgenomen. Met die overname voegt Accell Group wereldwijd bekende merken zoals Raleigh, Diamondback en Avenir aan haar merkenportefeuille toe en is de positie van de onderneming in de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk belangrijk versterkt. De overname stelt Accell Group in staat significante synergievoordelen te realiseren op het gebied van logistiek, sourcing in Azië, inkoopvoordelen door middel van schaalvergroting en intensivering van de distributie van de merken van Accell Group en Raleigh Cycle in hun respectievelijke markten. De aandelenemissie van 9,5% van het uitstaande aandelenkapitaal om de overname van Raleigh mede te financieren is succesvol verlopen.


[1] Nettowinst exclusief eenmalige posten (in 2012: acquisitiekosten Raleigh; in 2011: resultaat participatie Derby Cycle, NMa-last en reorganisatiekosten van de fitnessactiviteiten)







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL