Aandeelhoudersvergadering Accell Group stemt in met dividendvoorstel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/04/2011 18:48
Heerenveen, 28 april 2011 - In de vandaag gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Accell Group N.V. zijn het dividendvoorstel en het voorstel tot een statutenwijziging om de splitsing van aandelen in de verhouding 1 op 2 mogelijk te maken, goedgekeurd.
Aan aandeelhouders zal een dividend van € 1,71 per gewoon uitstaand aandeel worden uitgekeerd, naar keuze te ontvangen in contanten of aandelen. De pay-out ratio komt uit op 48% en het dividendrendement op 4,5%, gebaseerd op de slotkoers van 2010 (€ 37,80). Het aantal dividendrechten dat recht geeft op één nieuw aandeel zal op 19 mei 2011 worden bepaald aan de hand van de gemiddelde beurskoers gedurende de periode van 4 mei tot en met 18 mei 2011 en wel zodanig dat de waarde van het dividend in aandelen circa 2-4% meerwaarde zal vertegenwoordigen ten opzichte van de waarde van het daarmee corresponderende contante dividend. Het aandeel Accell Group noteert op 2 mei 2011 ex dividend. Betaalbaarstelling van het dividend zal plaatsvinden vanaf 20 mei 2011.

Volgend op de verkregen goedkeuring door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de voorgestelde statutenwijziging, zal elk bestaand gewoon aandeel Accell Group met een nominale waarde van € 0,02 worden omgezet in 2 nieuwe gewone aandelen met een nominale waarde van € 0,01 per aandeel. De reden voor de de splitsing is het vergroten van de verhandelbaarheid van het aandeel Accell Group voor zowel particuliere als institutionele beleggers. De splitsing wordt naar verwachting per 1 juni 2011 geëffectueerd en zal daarmee per die datum doorwerken in de aandelenkoers van Accell Group. In verband met de aandelensplitsing zal het aandeel vanaf die datum onder een gewijzigde ISIN code, te weten NL0009767532, genoteerd zijn.

Benoeming Raad van Commissarissen
Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders is de heer Ir. J.J. (Hans) Wezenaar afgetreden als lid van de Raad van Commissarissen. De heer Wezenaar komt niet voor herbenoeming in aanmerking gelet op het verstrijken van de maximale zittingsperiode van drie maal vier jaar. Op aanbeveling van de Centrale Ondernemingsraad is door de Raad van Commissarissen de heer Ir. P.B. (Peter) Ernsting voorgedragen. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft vervolgens ingestemd met benoeming van de heer Ernsting als lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. De heer Ernsting is momenteel Countrymanager / VP Sales Nederland bij Unilever en heeft daarvoor binnen Unilever diverse managementfunctie in zowel het binnen- als buitenland bekleed.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL