Aalberts Industries doet openbaar bod om wereldwijde marktpositie in oppervlaktebehandelingen te versterken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/07/2014 07:42
Aalberts Industries heeft overeenstemming bereikt op 7 juli 2014 met de grootaandeelhouders van Impreglon SE ("Impreglon"), een in Duitsland beursgenoteerde onderneming en heeft besloten tot het doen van een openbaar bod op alle uitstaande aandelen. Aan de aandeelhouders van Impreglon wordt een bedrag geboden van EUR 14,00 in contanten per aandeel, wat overeenkomt met ongeveer EUR 119 miljoen voor alle uitstaande aandelen. Dit vertegenwoordigt een premie van meer dan 21% ten opzichte van de slotkoers van EUR 11,55 van het aandeel Impreglon op de XETRA beurs op 7 juli 2014. Dit bod is circa 57% hoger dan de slotkoers van het aandeel op 31 december 2013 (EUR 8,93). Tevens is besloten tot het doen van een openbaar bod in contanten van EUR 132,33 plus opgebouwde rente aan de houders van converteerbare obligaties, uitgegeven door Impreglon.

Het overnamebod voor de aandelen en de converteerbare obligaties wordt gesteund door een tweetal grootaandeelhouders van Impreglon, waaronder de oprichter en CEO de heer Henning J. Claassen. Er is overeengekomen dat zij hun aandelen en converteerbare obligaties onder het overnamebod zullen aanmelden zodra dit wordt uitgebracht. De aandelen en converteerbare obligaties die zullen worden aangeboden onder het overnamebod vertegenwoordigen circa 55% van alle uitstaande aandelen Impreglon. De aanmelding van de aandelen en de converteerbare obligaties zal alleen worden voltrokken als het overnamebod succesvol is. Het overnamebod zal plaatsvinden onder voorwaarde dat minstens 75% van het uitstaande aandelenkapitaal (op volledig verwaterde basis) is aangemeld, goedkeuring van de mededingingsautoriteit is verkregen en aan een aantal andere voorwaarden is voldaan. Het biedingsbericht zal binnen vier weken worden gepubliceerd.

Henning J. Claassen, oprichter en CEO Impreglon: "De vele groeimogelijkheden in de markt voor oppervlaktebehandelingen kunnen veel beter gerealiseerd worden in samenwerking met Aalberts Industries, die tevens de mogelijkheid heeft om te investeren in verdere groei van Impreglon. Ook heeft Impreglon een goed toekomstperspectief op het moment dat ik mijn werkzaamheden niet verder zal voortzetten. Op basis van deze redenen geef ik volledige steun aan het overnamebod van Aalberts Industries, waarbij optimaal gebruik gemaakt kan worden van de aanvullende oppervlaktebehandelingstechnologieën en marktposities van beide bedrijven. Impreglon en Aalberts Industries hebben een overeenkomstige ondernemerscultuur en leiden de operationele bedrijven op een vergelijkbare decentrale wijze waarbij (lokaal) ondernemerschap belangrijk is. Aalberts Industries is voor de toekomst van Impreglon de ideale strategische partner. Het bestuur erkent dat het bod van EUR 14,00 per aandeel en EUR 132,33 per converteerbare obligatie een substantiële premie biedt ten opzichte van de huidige beurskoers en niveaus uit het verleden."

Impreglon, met hoofdvestiging in Lüneburg, Duitsland, is opgericht in 1983 en beursgenoteerd sinds 2006. Impreglon verwacht een jaaromzet in 2014 van circa EUR 140 miljoen en is wereldwijd actief op het gebied van oppervlaktebehandeling met 31 eigen productielocaties en 4 franchise operaties in 15 landen in Europa, Oost-Europa, Noord-Amerika en Azië. Impreglon is met name actief in de marktsegmenten machinebouw, reparatie en revisie in after sales markten en beperkt actief in de automobielmarkt. De hoogwaardige technologieën die Impreglon gebruikt voor de oppervlaktebehandelingen zijn nagenoeg in zijn geheel aanvullend aan Aalberts Industries. Impreglon heeft met name een sterke positie op het gebied van oppervlaktebehandelingen gecombineerd met polymeer, die slijtage tegengaat en de glijdingseigenschappen van componenten verbetert. Tevens is het bedrijf sterk op het gebied van thermische spuittechnologie, een hoogwaardige servicemarkt voor het uitvoeren van partiële oppervlaktebehandelingen.

Aalberts Industries, reeds actief met oppervlaktebehandeling in 26 productielocaties in Europa, Oost-Europa en China, en Impreglon zijn in staat door samenwerking een completer pakket aan oppervlaktebehandelingen aan wereldwijd actieve key accounts en lokale klanten aan te bieden. Beide bedrijven kunnen optimaal gebruik maken van het gecombineerde servicenetwerk van in totaal 57 productielocaties wereldwijd.

Het huidige management zal Impreglon blijven leiden en nauw samenwerken met de oppervlaktebehandelingsactiviteiten van Aalberts Industries.

Indien het openbaar bod succesvol is, zullen de resultaten van Impreglon direct bijdragen aan de winst per aandeel van Aalberts Industries.

Voor meer informatie over Impreglon: www.impreglon.de



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL