Aalberts Industries versterkt systeem portfolio en marktpositie Climate Control

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/07/2014 08:06
Aalberts Industries N.V. heeft overeenstemming bereikt tot overname van 100% van de aandelen Flamco Holding B.V. en haar dochterondernemingen ("Flamco"), met hoofdvestiging in Bunschoten, Nederland. Flamco genereert een jaaromzet van ongeveer EUR 125 miljoen met 700 medewerkers. De acquisitie wordt van kracht nadat alle formaliteiten en goedkeuringen voor de overname zijn afgerond, naar verwachting in juli 2014.

Flamco heeft een sterke merknaam en is een belangrijke producent van expansievaten, toebehoren en bevestigingstechnologie. Flamco heeft productielocaties in Duitsland, Nederland, Verenigd Koninkrijk en China en verkoop- en distributielocaties in diverse landen in (Oost-) Europa. De producten van Flamco worden toegepast in verwarmings- en koelingsinstallaties voor woningen en (commerciële) gebouwen, een markt waar Aalberts Industries reeds een goede positie heeft in Europa en Noord-Amerika. Flamco en Aalberts Industries kunnen een completer systeem portfolio aanbieden aan de projectontwikkelaar, installateur en groothandel en zo een sterkere marktpositie realiseren.

Door deze overname kan Aalberts Industries vele groeimogelijkheden realiseren in de Climate Control markt. In de West-Europese landen kunnen Flamco en Aalberts Industries de samenwerking optimaliseren door gebruik te maken van het bestaande verkoop-en distributienetwerk. In Oost-Europa, Rusland, China en Noord-Amerika kan Flamco de sterke marktpositie benutten die Aalberts Industries daar al heeft. Ook de OEM markt in met name Duitsland biedt een goede groeimogelijkheid. In deze markt worden specifieke systemen ontwikkeld met vaak nieuwe technologieën die in een later stadium ook in de projectspecificaties voor verwarmings- en koelingsinstallaties in gebouwen gebruikt kunnen worden. Door uitwisseling van technologieën tussen de locaties van Flamco en Aalberts Industries kan de productie-efficiëntie verbeterd worden. Het management team van Flamco zal nauw samenwerken met Aalberts Industries om de vele mogelijkheden te implementeren.

De resultaten van Flamco zullen met ingang van 1 juli 2014 worden geconsolideerd en direct bijdragen aan de winst per aandeel. De overname zal worden gefinancierd uit kredietfaciliteiten.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL