Aalberts Industries handhaaft vooruitzichten voor 2013

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/10/2013 07:48
In het derde kwartaal van 2013 zijn de orders, het orderboek, de omzet en het resultaat gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Er is autonome groei gerealiseerd in zowel Industrial Services als de verschillende Flow Control-activiteiten. De focus op versterking van de organisatie, marketing- en verkoopaanpak, realisatie van de vele efficiencyprojecten om de marktpositie, de operationele marge en resultaten te verbeteren, is gecontinueerd.

Voor Building Installations Europe bleven de markten uitdagend en vergelijkbaar met de eerste jaarhelft. Er is verdere vooruitgang geboekt met de vele lopende initiatieven. Bij Building Installations North America was een toenemend herstel zichtbaar in de markten voor woning­bouw en 'retail'. Daarnaast was sprake van verdere groei van de vorig jaar geïntrodu­ceerde kunststof en metalen verbindingssystemen, mede door de gezamenlijke marktaanpak. De Climate Control-verkoopactiviteiten zijn verder gebundeld en op elkaar afgestemd om te komen tot één systeemaanpak voor de eindgebruiker. De vele nieuwe product-/systeem­initiatieven zijn verder geïmplementeerd en maakten een goede voortgang. Bij Flow Control Industrial | Oil & Gas was sprake van een divers beeld. De districtenergie, bier- en softdrinkindustrie en industriële activiteiten in Noord-Amerika deden het goed in het derde kwartaal. Bij de gasprojecten in Rusland bleef sprake van een vertraging in de orderstroom. Industrial Services realiseerde een goed derde kwartaal zowel in orders, omzet als resultaat. De Duitse automobielindustrie, de machinebouw en turbine- & vliegtuigindustrie bleven op een stabiel goed niveau, terwijl de halfgeleidermarkt verder verbeterde. Er was sprake van een geleidelijk herstel van de activiteiten ten behoeve van Franse key accounts in de automobiel- en metalektromarkten.

Vooruitzichten
De omzet en het bedrijfsresultaat (EBITA) zullen toenemen en de winst per aandeel zal over geheel 2013 in lijn liggen met 2012 - onvoorziene omstandigheden daargelaten. De investeringen zullen op hetzelfde hoge niveau uitkomen als vorig jaar.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL