Aalberts Industries handhaaft vooruitzichten voor 2012

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 24/10/2012 08:15
De activiteiten van Aalberts Industries lieten in het derde kwartaal 2012 een gemengd beeld zien.

De groepsactiviteit Industrial Services toonde een iets lager maar wel stabiel volume­niveau ten opzichte van het derde kwartaal 2011.

Voor de groepsactiviteit Flow Control zijn de omzet, orderintake en toegevoegdewaarde­marge toegenomen ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. Er is autonome groei gerealiseerd en een goed resultaat behaald.

Industrial Services
De markten waarin Industrial Services actief is, laten een divers beeld zien. De Duitse automobielindustrie, de luchtvaart-, turbine- en olie- & gasmarkten lieten een constant goed orderniveau zien. In de machinebouw, de halfgeleider-, de Franse automobiel- en metalektromarkten was sprake van een lager orderniveau dan in het derde kwartaal 2011.

De innovatie van nieuwe industriële producten, subassemblages en waar mogelijk in combi­natie met een oppervlakte- en/of warmtebehandeling is in dit kwartaal verder versneld. Het aantal nieuwe producten en processen bij bestaande en nieuwe klanten is sterk toegeno­men. Hierdoor is, in combinatie met de vele investeringsinitiatieven, de afvlakking van het orderniveau in sommige markten voor een gedeelte gecompenseerd.

Flow Control
De markt voor woningbouw en commerciële gebouwen vertoonde hetzelfde uitdagende beeld als in de eerste jaarhelft. De Duitse en Oost-Europese markten waren goed, de Franse en Scandinavische markten bleven op een redelijk niveau. De marktsituatie in het Verenigd Koninkrijk en vooral Nederland is moeilijk evenals in de landen in Zuid-Europa. In Noord-Amerika werd autonome omzetgroei gerealiseerd dankzij de commerciële focus op specifieke marktsegmenten.

De markten voor stadsverwarming, gas, industrie en bier- en softdrinks bleven het onverminderd goed doen.

Het marktaandeel is verder vergroot door de sterke focus op het implementeren van de vele eigen initiatieven ter verbetering van de marktpositie, snelgroeiende productlijnen en aanvullende producten en markten, verbetering van marge en efficiencyverhoging. Hierdoor zijn de orderpositie en omzet toegenomen en is ook in het derde kwartaal autonome omzet­groei gerealiseerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Vooruitzichten
Op basis van de vele genomen initiatieven is de verwachting dat - onvoorziene omstandig­heden daargelaten - de omzet en winst per aandeel over geheel 2012 zullen toenemen in vergelijking met 2011.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL