Aalberts Industries realiseert een goed eerste kwartaal 2011

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/04/2011 08:42
Aalberts Industries heeft in 2011 een goede start gemaakt. De orderpositie is verder toegenomen, evenals het aantal medewerkers als gevolg daarvan. Op diverse plaatsen zijn investeringsprojecten gestart ten behoeve van nieuwe producten en productie­automatisering en op sommige plaatsen is de capaciteit uitgebreid.

Industrial Services
De volumestijging, zichtbaar in het voorgaande kwartaal, zet zich in het eerste kwartaal van 2011 voort. Nieuwe projecten zijn gestart met klanten in diverse markten en er is op diverse plaatsen geïnvesteerd in de productie voor nieuwe klantgerichte producten, systemen en processen.

In de halfgeleider- en automobielindustrie werd de goede trend van de tweede helft van vorig jaar gecontinueerd. Hetzelfde geldt voor de activiteiten ten behoeve van de turbine-industrie in Noord-Amerika. Bij de precisiemachinebouw is een stijgende trend te zien door een toename van het aantal projecten bij klanten. Ten behoeve van de medische markt wordt intensief gewerkt aan de uitbreiding van het productenpakket. De defensie-, metalelektro- en energiemarkt vertonen een stabiel beeld.

Flow Control
Ondanks nog steeds uitdagende markten in een aantal landen hebben de activiteiten in Flow Control eveneens een goede start gemaakt. Het continu intensiveren van cross-selling en het hierdoor introduceren van aanvullende producten in diverse landen heeft ook in het eerste kwartaal veel aandacht gekregen, waardoor het marktaandeel is vergroot. Mede daardoor is een goed resultaat behaald.

De samenwerking tussen de Noord-Amerikaanse Flow Control-bedrijven laat een positief beeld zien met een verbeterde winstgevendheid, verder versneld door het in juli 2010 overgenomen Conbraco. De markten in Oost-Europa, inclusief Rusland, tonen groei ten opzichte van het voorgaande jaar; deze zijn echter nog niet terug op het niveau van voor de economische crisis. In West-Europa is het marktbeeld divers. In sommige landen is de markt uitdagend, in andere landen zoals Duitsland en Frankrijk is de markt redelijk tot goed te noemen. De markten in Zuid-Europa zijn nog op een laag niveau.

Vooruitzichten
Gezien de trend van het eerste kwartaal, een verdere toename van de orderpositie, een actievere marktbenadering en een breed herstel in meerdere markten zullen omzet en winst per aandeel in geheel 2011 toenemen, onvoorziene omstandigheden daargelaten.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL