Feiten, cijfers over biologische voeding.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/06/2015 11:54
De consument kocht in 2013 voor 984,2 miljoen euro aan biologische voeding in de supermarkt, de speciaalzaak en buitenshuis. Dat is 50 miljoen euro meer dan in 2012, een groei van 5,4 procent. Dit blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2013. Hoewel de groei iets afvlakt, constateert ketenorganisatie Bionext dat de recessie afgelopen jaar nauwelijks effect heeft gehad op de verkoop van biologisch.

Bij biologische voeding dragen vrijwel alle productgroepen bij aan de groei. In de belangrijkste verkoopkanalen zijn de snelste groeiers: de biologische deegwaren, biologische houdbare zuivel, biologische kaas, biologische eieren en biologische conserven/diepvries. Ook gaf de consument opnieuw meer geld uit aan biologische groenten en fruit.

De consumptie van biologisch vlees stabiliseert zich en de consumptie van biologische melk laat een lichte daling zien. Deze ontwikkeling sluit aan bij de lichte daling van de totale vlees- en melkconsumptie in ons land. Dat de groei over de hele breedte lager is dan de afgelopen jaren, komt volgens de Monitor Duurzaam Voedsel vooral door de out-of-home sector.

De totale consumentenbestedingen aan duurzaam voedsel stegen in 2013 van 2,22 naar 2,46 miljard euro. Dit is een stijging van 10,8 procent. Hiermee is het marktaandeel van duurzaam voedsel gegroeid van 5,5 naar 6,1 procent. Biologische voeding was goed voor bijna de helft van de totale omzet (40,1%).

Bij het samenstellen van de Monitor Duurzaam Voedsel is gekeken naar de belangrijkste verkoopkanalen waarvan gegevens beschikbaar waren: supermarkten (uitgezonderd de discounters), out of home en speciaalzaken. Deze zijn gezamenlijk goed voor circa 85 procent van de omzet aan biologische voeding.

zie voor rapporten etc.
http://www.bionext.nl/zakelijk/feiten-cijfers

Biologische aardbei favoriet bij kenners
Wist je dat er wel twintig aardbeienrassen bestaan? Op initiatief van versleveranciers Willem&Drees vond op 8 juni een smaaktest plaats met een panel van deskundigen. Zij proefden zes verschillende zomerkoninkjes met de mooiste namen, zoals de Lambada, Elsanta en Elianny. Vandaag berichtte de Volkskrant over de uitslag, in de V-test. Wat blijkt?
lees meer op
http://www.bionext.nl/consument-zakelijk/biologische-aardbei-favoriet-bij-kenners



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL