Vopak verwerft een 30% belang in industriële terminal in Gulei, China.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 29/09/2014 07:48
Koninklijke Vopak N.V. (Vopak) maakt bekend dat zij alle vereiste goedkeuringen heeft verkregen en alle registratieplichten heeft afgerond voor de op 10 maart 2014 aangekondigde ‘Equity Transfer Agreement’ met Xianglu Petrochemical (Zhangzhou) Co., Ltd. (Xianglu) in de provincie Fujian, China. De overeenkomst betreft de overname door Vopak van een 30% belang in Zhangzhou Gulei Haiteng Jetty Investment Management Company Limited (Haiteng).
Vopak Terminal Haiteng is een in 2013 in gebruik genomen industriële terminal, met 890.000 kbm aan opslagcapaciteit voor petrochemische producten. Er zijn langetermijn contracten gesloten voor deze industriële terminal om twee petrochemische fabrieken te bedienen via pijpleidingen.
Vanwege de gelimiteerde resterende periode in 2014, en enkele aanloopkosten, zal de joint venture entiteit vanaf 28 september 2014 een marginale positieve bijdrage aan het 2014 resultaat van Vopak.
In de overeenkomst is bepaald dat de terminal zal worden geëxploiteerd in overeenstemming met de veiligheids-, technische- en operationele standaards van Vopak. Voor Xianglu betekent de partnership een verdere versterking van de betrouwbaarheid en efficiency van de industriële terminal, terwijl Vopak door de partnership haar regionale positie vergroot, hetgeen aansluit bij haar strategie in China. Met deze overeenkomst wordt het terminal netwerk van Vopak in Azië uitgebreid van 8,5 miljoen kbm to 9,3 miljoen kbm. Het versterkt tevens het industriële terminal netwerk van Vopak, volledig in lijn met de recent aangekondige terminalportfoliocriteria.
Haiteng is gelegen op het Gulei Industrial Park, in het Zuidoosten van China, dat één van de toonaangevende natuurlijke diepzeehavens in het land is. Met steun van de centrale overheid en de provincie Fujian heeft Gulei Industrial Park ambitieuze plannen om additionele petrochemische industrie aan te trekken in de komende jaren.

Xianglu
Xianglu is een dochteronderneming van Xianglu Petrochemicals Co., Ltd., die een enkelvoudige productielijn voor zuiver teraftaalzuur heeft met de grootste productiecapaciteit in de wereld. Xianglu Petrochemicals Co., Ltd. en haar gelieerde entiteiten hebben allesomvattende installaties en een uitgebreid netwerk van klanten in polyester en internationale leveranciers van materialen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL