Vopak E.O.S. past organisatie aan door moeizame business omstandigheden.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/04/2014 07:58
Koninklijke Vopak N.V. kondigt aan dat Vopak E.O.S., de joint venture in Tallinn, Estland, waarin het een belang van 50% heeft, haar aandeelhouders in een persbericht heeft geïnformeerd over het initiatief om de organisatie aan te passen in antwoord op de veranderende marktomstandigheden van de laatste jaren. Zoals aangegeven in recente persberichten van Koninklijke Vopak N.V. (HY1 2013, Q3 2013 Trading update en FY 2013) worden de resultaten van de Vopak E.O.S. joint venture beïnvloed door moeizame business omstandigheden. Bijgaand het persbericht van Vopak E.O.S.
Op 23 april 2014 zal Vopak haar eerste kwartaal 2014 resultaten bekend maken via een Trading Update.
Tallinn, Estland, 16 april 2014
Vopak E.O.S. initieert een aanpassing van de organisatie door moeizame business
omstandigheden.
“De laatste jaren hebben de moeizame business omstandigheden en toenemende concurrentie van nieuwe Russische faciliteiten de doorzet volumes op onze terminals beïnvloed,” zegt Arnout Lugtmeijer, CEO van Vopak E.O.S. “Gelijktijdig zijn we erin geslaagd de technologische en logistieke voordelen van onze terminals aan een bredere groep klanten aan te bieden, welke gezorgd hebben voor de verbreding en groei van de ladingpakketten die nu per schip bij de terminal worden afgeleverd. Wij zijn daarom begonnen met het aanpassen van onze organisatie in lijn met deze omstandigheden. Dit proces omvat het mogelijke heralloceren en reduceren van medewerkers, het omlaag brengen van de organisatiekosten, het optimaliseren van zowel de onderhoudskosten alsook de kapitaaluitgaven, zónder afbreuk te doen aan de hoge standaarden die Vopak E.O.S. hanteert op het gebied van veiligheid en dienstverlening die zo gewaardeerd worden door onze klanten”, vervolgt Lugtmeijer.
Het proces van het aanpassen van de organisatie zal tijdens dit kalenderjaar worden uitgevoerd.
Vopak E.O.S., de grootste onafhankelijke olieterminaloperator van het Baltische gebied, blijft actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het efficiënte gebruik van de hoogwaardige terminalinfrastructuur te maximaliseren.
Vopak E.O.S. exploiteert vier moderne terminals - Termoil, Trendgate, Pakterminal en Stivterminal - met een totale opslagcapaciteit van 1.026.000 kubieke meter. Vopak E.O.S. terminals, die in directe verbinding staan met de internationale spoorweginfrastructuur, zijn gelegen in de Haven van Muuga, Estland, binnen de Port of Tallinn. De nabijheid van Rusland en de infrastructuur van de Haven van Muuga stellen Vopak E.O.S. in staat mogelijkheden aan te bieden voor het transporteren van olieproducten over zee van Oost-Europa naar West-Europa, Amerika en Zuidoost-Azië. Al het transport per spoor en de aanverwante logistieke diensten in Estland worden gemanaged door haar 100% dochter E.R.S. Vopak E.O.S. is een joint venture tussen
Koninklijke Vopak N.V. en Ports Investments.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL