Vopak Horizon Fujairah Ltd kondigt 7e uitbreidingsfase aan en voegt 478.000

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/12/2013 07:48
Koninklijke Vopak N.V. kondigt vandaag de 7e uitbreidingsfase van Vopak Horizon Fujairah Limited aan, waarmee 478.000 cbm aan opslagcapaciteit voor ruwe olie wordt toegevoegd.
Vopak Horizon Fujairah heeft voor deze extra capaciteit reeds een langetermijn
overeenkomst gesloten met een klant.
• De 7e uitbreidingsfase wordt gekenmerkt door vijf tanks bestemd voor de opslag van ruwe olie, een pijplijnverdeelpunt en een pijplijnverbinding met de nieuwe aanlegsteiger voor VLCC’s in de Haven van Fujairah, waarmee de totale opslagcapaciteit op Vopak Horizon Fujairah zal toenemen tot meer dan 2,6 miljoen kubieke meter (cbm)
• Deze uitbreiding markeert de eerste tanks in het Midden-Oosten bestemd voor de onafhankelijke opslag van ruwe olie
• Deze uitbreiding versterkt Fujairah verder als wereldwijde hub voor ruwe olie and olie producten, met mogelijkheden voor verdere uitbreidingen
Vopak Horizon Fujairah Ltd is een joint venture tussen Koninklijke Vopak N.V. (33,3%), Horizon Terminals Ltd (33,3%) – in volledige eigendom van Emirates National Oil Company (ENOC), de Overheid van Fujairah (22,2%) en de Kuwait Independent Petroleum Group (11,1%). Met deze uitbreiding zal de opslagcapaciteit op Vopak Horizon Fujairah toenemen tot meer dan 2,6 miljoen cbm, en de positie van Fujairah als één van ’s werelds leidende hubs voor ruwe olie en olie producten versterken, waarbij tevens ruimte is voor verdere uitbreidingen. Naast een verbinding met de nieuwe aanlegsteiger voor ‘very large crude carriers’ (VLCC’s) in de Haven van Fujairah, omvat de uitbreiding de aanleg van vijf opslagtanks voor ruwe olie en een pijplijnverdeelpunt. De opslagtanks zullen de eerste in het Midden-Oosten zijn bestemd voor de onafhankelijke opslag van ruwe olie. Naar verwachting zal deze uitbreiding alsmede de verbindingen met de aanlegsteiger in de tweede helft van 2016 in gebruik worden genomen.
Vopak Horizon Fujairah heeft zeer recentelijk vier pijplijnen van de aanlegsteiger ten behoeve van olietankers in gebruik genomen, waardoor de terminal verbonden is met de Haven van Fujairah. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering in de snelheid en efficiëntie van de dienstverlening ten aanzien van een breed scala aan producten voor klanten van Vopak Horizon Fujairah.
Saeed Khoory, Chief Executive Officer van ENOC, merkt op: “Wij zijn de Overheid van Fujairah zeer dankbaar voor haar support bij de uitbreiding van Vopak Horizon Fujairah. In de afgelopen jaren heeft Fujairah haar wereldwijde reputatie als één van de Top 3 hubs voor de opslag van olie, naast Rotterdam en Singapore, nadrukkelijk onderstreept. De toevoeging van meer
opslagcapaciteit op Vopak Horizon Fujairah zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de oliehandel in deze regio en het gemak voor alle belangrijke stakeholders vergroten door het leveren van logistieke ondersteuning van wereldklasse. De groei zal tevens bijdragen aan de verdere opleving van de lokale economie van Fujairah.”
Eelco Hoekstra, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Koninklijke Vopak N.V. licht toe:
“Met haar strategische locatie buiten de Straat van Hormuz in combinatie met de beschikbare infrastructuur en kennis, is de Haven van Fujairah zeer goed gepositioneerd om een hub voor ruwe olie te worden in het Midden-Oosten. Wij zijn verheugd om samen met onze partners de 7e uitbreiding van Vopak Horizon Fujairah te realiseren en tanks voor de opslag van ruwe olie toe te voegen, zodat wij onze klanten op een veilige wijze kunnen bedienen.”
Op basis van schattingen door Vopak bedraagt de wereldwijde vrije markt voor de opslag van olie meer dan 220 miljoen cbm. Fujairah speelt hierin een steeds grotere en centrale rol, waarbij het profiteert van haar locatie aan de Golf van Oman, 160 kilometer ten zuiden van de Straat van Hormuz. Met het Golf-gebied goed voor bijna 50% van ’s werelds ruwe olie reserves zal de nieuwe faciliteit de efficiëntie van de bedrijfsvoering voor olieproducten aanzienlijk verbeteren middels het faciliteren van efficiënte logistieke diensten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL