Randstad stelt voorzichtiger doelen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/11/2012 08:27
DIEMEN (AFN) - Randstad is aanzienlijk voorzichtiger geworden over de komende jaren. Dat bleek vandaag uit een melding voorafgaand aan de jaarlijkse analistendag.
- Randstad mikt nu op termijn op een winstmarge (ebita) van 5 tot 6 procent. Voorheen hanteerde Randstad een vergelijkbaar doel als gemiddelde voor de cyclus, waarbij de marge in slechte tijden nooit onder 4 procent mocht komen.

Door de slechte economische omstandigheden is de oude doelstelling niet langer houdbaar, verduidelijkte een woordvoerder van Randstad. ,,Voor een gemiddelde marge van 5 tot 6 procent is omzetgroei nodig en een betere mix. Onze omzet is afhankelijk van het economisch herstel in de landen waar we actief zijn. Vooral in Europa gaat dat nog niet goed.''

Dividendbeleid
De aangepaste doelstelling heeft gevolgen voor het dividendbeleid vanaf 2013. Randstad mikt momenteel op een uitbetaling van 1,25 euro per aandeel als die beloning overeenkomt met 30 tot 60 procent van de aangepaste winst per aandeel. Vanaf 2013 wordt het dividend vastgesteld op 40 procent van de aangepaste winst per aandeel, met mogelijkheid die verhouding in goede tijden op te krikken tot 50 procent.

Daarnaast biedt het bedrijf aandeelhouders vanaf dit jaar ook de mogelijkheid op een uitkering in aandelen. Om verwatering te voorkomen worden er, als de financiƫle positie het toelaat, ook aandelen ingekocht.

Moeilijke marktomstandigheden
Randstad gaf verder aan nog steeds last te hebben van moeilijke marktomstandigheden. De trends van het derde kwartaal zetten door in het huidige kwartaal, aldus het bedrijf. De omzet per werkdag nam in oktober met 6 procent af ten opzichte van vorig jaar.

In de Verenigde Staten stabiliseerde de omzet. In Europa was sprake van een gemiddelde daling met 9 procent. In Nederland en Belgiƫ gingen de opbrengsten in hetzelfde tempo achteruit als in september. In Frankrijk (min 14 procent) en Duitsland (min 9 procent) nam de krimp toe.

Randstad heeft zijn kredietlijn, waarvan het grootste deel in 2017 afloopt, uitgebreid tot 1,42 miljard euro. Daarnaast mikt het bedrijf op nog eens 200 miljoen euro aan kredieten met een looptijd van 2 jaar van afzonderlijke banken en op de uitgifte van obligaties aan het einde van het jaar.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL