Canon gaat Océ printers verkopen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/10/2010 06:47
PARIJS, Frankrijk, 12 oktober 2010 – Canon Europe, wereldwijd marktleider op het gebied van imagingoplossingen, laat op Canon EXPO Parijs 2010 de steeds nauwere samenwerking tussen Canon en Océ zien. Canon EXPO is een vijfjaarlijks evenement waar het bedrijf zijn nieuwste technologische ontwikkelingen en toepassingen laat zien. Producten en oplossingen van Canon en Océ worden op de EXPO voor het eerst samen gedemonstreerd, en vormen het breedste portfolio productie- en grootformaat printsystemen dat momenteel op de markt voor professioneel printen verkrijgbaar is.

In maart 2010 werd Canon de meerderheidsaandeelhouder van Océ met als doel marktleider in de printsector te worden. Canon en Océ werken samen aan integratieplanning op zowel wereldwijd als regionaal niveau. De ondernemingen zetten hun gecombineerde krachten in om klanten meerwaarde te bieden en nieuwe technologieën te introduceren.

De eerste stappen om de productportfolio van Canon en Océ te combineren worden momenteel gezet in EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika), waarbij alle klanten op een geïntegreerd aanbod kunnen rekenen. Als uitbreiding van de huidige cross-selling afspraken, is de Océ VarioPrint® 6000 Ultra serie het eerste Océ product dat later dit jaar via de kanalen van Canon verkocht zal worden.

Daarnaast zullen Canon en Océ hun gecombineerde portfolio van grootformaat systemen aan hun distributeurs aanbieden. Hierdoor versterken zij hun marktpositie en kunnen zij een uitgebreider productassortiment aan hun klanten presenteren.

Océ verkoopt al een aantal Canon printsystemen via de eigen kanalen. De eerste door Océ verkochte Canon producten waren systemen uit de imagePRESS kleurenserie, waartoe de imagePRESS C6000 en C7000 serie behoren, zoals aangekondigd in mei 2010. Océ levert nu ook andere Canon productieprinters, waaronder de alles-in-een zwart-wit imageRUNNER ADVANCE 8000 serie en de voor kleinere volumes bedoelde imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO serie. Voor de kantoorsector kondigde Océ onlangs bovendien de levering van Canons zwart-wit multifunctionele imageRUNNER ADVANCE 6000 serie aan, samen met multifunctionele kleurensystemen uit de imageRUNNER ADVANCE C5000 serie.

Klanten in de Verenigde Staten en Duitsland hebben al Canon printsystemen via het distributiekanaal van Océ aangeschaft. Het ging daarbij om zowel Canon imagePRESS C6000 en C7000 als imageRUNNER 8000 systemen.

Tijdens de EXPO worden tal van Océ producten gedemonstreerd, waaronder de nieuwste high-speed zwart-wit drukpers, de Océ VarioPrint 6320 Ultra, en de high-speed kleurenproductieprinter, de Océ JetStream® 1000. Als aanvulling op Canons aanbod van grootformaat engines, worden bovendien de Océ ColorWave® 600 en de Océ Arizona® 550 XT gepresenteerd. Canon en Océ productieworkflow, web-to-print en oplossingen voor variabele data worden naast elkaar gedemonstreerd en laten klanten zien hoe gemakkelijk het is om hard- en software van beide bedrijven met elkaar te integreren.

David Preskett, Professional Print Director, Canon Europe: “Door de nauwe samenwerking tussen Canon en Océ kunnen we onze klanten een groter productaanbod leveren. We hopen dat dit samenwerkingsverband onze klanten zal inspireren hun volledige potentieel te bereiken en hen het nodige vertrouwen zal geven om nieuwe omzetkansen te creëren. Daarbij zullen wij hen gezamenlijk ondersteunen, van begin tot eind.”

“We zijn verheugd dat we via onze kanalen de printsystemen van Canon verkopen in combinatie met Océ PRISMA® software, waardoor we onze klanten de totaaloplossing kunnen bieden die zij wensen”, aldus Nick Klitsie, Vice President Business Group Office & Printroom, Océ Document Printing. “De samenwerking neemt toe en enkele printsystemen zijn al verkocht. We zien ernaar uit om onze bijzondere combinatie nog verder uit te bouwen.”

Canon en Océ zorgen er gezamenlijk voor dat klanten producten van elk bedrijf kunnen aanschaffen, met volledige verkoop- en servicesupport voor de immer toenemende eisen die behoren bij productieprinten. Canon producten die gedistribueerd worden via de Océ kanalen, worden verkocht onder het Canon merk en Océ producten die worden aangeboden via de kanalen van Canon, zullen worden verkocht onder het Océ merk.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL