Océ en Media Groep Limburg werken samen aan productie eerste micro-zone krant in Nederland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/10/2010 14:32
“Gesegmenteerde kranten” op Océ JetStream inkjet printsysteem voor MENU 2010
Venlo, 1 oktober 2010 - Océ, toonaangevend internationale onderneming in printing en documentbeheer, meldde vandaag dat het bedrijf gaat samenwerken met de Media Groep Limburg (MGL) en MENU 2010 om de eerste “gesegmenteerde” krant in Nederland te gaan maken. Als onderdeel van Mecom, een grote Britse dagbladuitgever, publiceert MGL twee van de grootste dagbladen in Limburg: Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad. Beide kranten zijn bijzonder populair en bereiken dagelijks een half miljoen mensen. MENU 2010 is een nieuwe, tweejaarlijkse cultuurmanifestatie die de Noord-Limburgse voedselindustrie centraal stelt.

Ter ondersteuning van de manifestatie wordt een speciale krant gedrukt en uitgegeven in een samenwerkingsverband tussen Océ, Media Groep Limburg en MENU 2010. Er zullen circa 10.000 exemplaren van de krant worden verspreid tijdens de vijf festivals die in vijf weekeinden van oktober in vijf Noord-Limburgse gemeenten worden gehouden, te weten Gennep, Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venlo.

Uniek initiatief in Nederland
Als eerste publicatie in zijn soort in Nederland, zo meldt MGL, zullen de Menu 2010 edities van Dagblad De Limburger in samenwerking met Océ worden geproduceerd op een Océ JetStream® 2200 continuous feed full-color inkjetdrukpers. Het Océ JetStream 2200 systeem kan per uur 2000 tabloid-formaat kranten van 36 pagina’s printen of 17.000 exemplaren in één enkele run van acht uur. Elke exemplaar is in potentie een afzonderlijk product, dat digitaal wordt geprint zonder enig verlies aan snelheid of kwaliteit in vergelijking met meer traditionele printmethoden. De productie wordt verzorgd door druco, een toonaangevende printserviceprovider en klant van Océ gevestigd in het Belgische Halle.

Prelude tot de Floriade 2012
MENU 2010 is een prelude tot de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012, zo meldt de organisatie van MENU 2010. Verwacht wordt dat Floriade 2012 meer dan twee miljoen bezoekers naar Limburg zal trekken. Een integraal onderdeel van MENU 2010 is een innovatief krantenconcept om beide manifestaties te promoten. De versies die zich specifiek richten op elk van de regio’s in Noord-Limburg benadrukken de culturele identiteit van de diverse gemeenten binnen de provincie.

Een krant voor elke gemeente
De MENU 2010 krant van 24 pagina’s bestaat uit artikelen en advertenties die specifiek op elk van de vijf gemeenten zijn gericht, waarmee de unieke mogelijkheden van doelgerichte digitale productie met inkjetdrukpersen worden onderstreept.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL