Persbericht Canon

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/02/2010 17:26
Amsterdam/Tokio, 25 februari 2010 - Canon Inc. en Canon Finance Netherlands B.V. ("Canon") hebben kennisgenomen van het verzoek tot het treffen van voorlopige voorzieningen dat is ingediend bij de Ondernemingkamer van het Gerechtshof in Amsterdam door Hermes en Universities Superannuation Scheme op 22 februari 2010.

Verwezen wordt naar het persbericht van 28 januari 2010, waarin Canon en Océ N.V. ("Océ") gezamenlijk mededelen dat Canon een volledig, uit eigen middelen gefinancierd, openbaar bod ("Bod") in contanten uitbrengt op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen Océ tegen een biedprijs van EUR 8,60 per aandeel. De aanmeldingstermijn voor dit Bod eindigt op 1 maart 2010.

Canon is van mening dat de zorgen die in het verzoek voor voorlopige voorzieningen worden uitgesproken, ongegrond zijn. Om deze zorgen weg te nemen en om aan iedere mogelijke verwarring een einde te maken, bevestigt Canon het volgende:

Financieringspreferente aandelen

De verwerving van de financieringspreferente aandelen (en niet alleen de certificaten van deze aandelen) door Canon geschiedt om technische redenen, indien het Bod gestand wordt gedaan. Het is nooit Canon's doelstelling geweest om een disproportioneel aantal stemmen te verwerven. Indien Canon meer dan 50% van de gewone aandelen Océ verwerft, heeft Canon een controlerende meerderheid in de aandeelhoudersvergadering, ongeacht het aantal stemmen dat op de financieringspreferente aandelen wordt uitgebracht.

Om niettemin rekening te houden met de zorgen die kennelijk bestaan met betrekking tot het aantal stemmen dat kan worden uitgebracht op grond van de financieringspreferente aandelen, bevestigt Canon dat - indien het Bod gestand wordt gedaan en Canon de financieringspreferente aandelen heeft verworven - Canon slechts op een zodanig aantal financieringspreferente aandelen zal stemmen als overeenkomt met het economisch belang dat door alle financieringspreferente aandelen wordt vertegenwoordigd; dit komt neer op ongeveer 3%.

Nederlandse Corporate Governance Code

Zoals bij meerdere gelegenheden bevestigd door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Océ en zoals ook vermeld in het Biedingsbericht dat is gepubliceerd op 28 januari 2010, is Canon overeengekomen dat, indien het Bod gestand wordt gedaan, Océ zich blijft houden aan de Nederlandse Corporate Governance Code. Dit brengt met zich dat indien leden van de Raad van Commissarissen een belangenconflict hebben, de geconflicteerde commissarissen niet deelnemen aan het besluitvormingsproces; dit geldt ook voor de door Canon voorgedragen commissarissen.

Tegen de achtergrond van deze recente ontwikkelingen stelt Canon: "Océ is een onderneming met een befaamde geschiedenis van meer dan 130 jaar, die kan bogen op een eminente bedrijfscultuur en exceptionele technologieën. Het samengaan met het zeer gerespecteerde Océ stelt Canon in staat om als wereldmarktleider verdere groei te realiseren in een snel veranderende grafische printmarkt, een markt die sterk onderhavig is aan trends als digitalisering en globalisering. Te midden van de huidige uitdagende marktomstandigheden en de hevige concurrentie in de markt, die zich naar onze verwachting doorzet in de nabije toekomst, zijn we ervan overtuigd dat Océ, in samenwerking met Canon, in staat is opnieuw gezonde groei te realiseren. Het streven van Canon is er op gericht om op een goede manier haar rol van een goede Nederlandse 'corporate citizen' in te vullen."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL