Nutreco investeert in Aziatische markt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 19/02/2014 07:06
Nutreco vergoot zijn aanwezigheid in Azië. Met twee nieuwe, volledige gemoderniseerde premix fabrieken in Vietnam (Ho Chi Minh City area) en Indonesië (Oost-Java) en een verbouwing van de bestaande Chinese fabriek in Xiangtan (Hunan), verlegt Nutreco zijn focus verder richting de productie van hoogwaardige premixen en veevoermineralen. De locatie in Vietnam wordt in het tweede kwartaal van 2014 in bedrijf genomen en de fabrieken in Indonesië en China in het eerste kwartaal van 2015.

De opening van Nutreco's vierde en vijfde premix fabriek in Azië en het herontwerp van de Xiangtan fabriek zijn een resultaat van de focus van Nutreco op uitbreiding in groeiregio's zoals Azië. Nutreco is een mondiale leider in diervoeding en visvoer en heeft gunstige, lange termijn groeiperspectieven in de Aziatische markt.

De bestaande premix fabrieken draaien op volledige capaciteit en dit schept vraag naar twee extra productielocaties. Met deze uitbreiding is Nutreco in staat om Vietnamese en Indonesische boeren en veevoederproducenten te bedienen met betere voedingsoplossingen en snellere levertijden. Beide fabrieken gaan premixen en veevoermineralen produceren. In Vietnam worden straks ook voedingsconcentraten voor jonge dieren geproduceerd. De fabriek in Xiangtan is in 1999 gebouwd en oorspronkelijk primair ontworpen voor de productie van mengvoer. De locatie wordt nu volledig verbouwd om tegemoet te komen aan de groeiende vraag in Centraal- en Zuid-China naar duurzame diervoeding van hoge kwaliteit. De productie verschuift daarmee van mengvoer naar premixen, veevoermineralen, biggenvoer en additieven.

De totale investering bedraagt 15 miljoen euro en is onderdeel van Nutreco's strategie 'Driving sustainable growth', die is gericht op groei en rendementsverbetering door middel van innovatieve en duurzame voedingsoplossingen. Nutreco realiseert dit door zich te richten op voedingsoplossingen met een hogere toegevoegde waarde, zoals premixen, speciaalvoer en visvoer, en door expansie in de groeiregio's Latijns-Amerika, Rusland, Azië en Afrika.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL