Nutreco gaat joint venture aan in groeimarkt Oekraïne

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/08/2013 07:16
- De op één na grootste voermarkt in Oost-Europa
Nutreco heeft vandaag bekend gemaakt dat zij een formele joint venture is aangegaan met haar huidige partner, die beschikt over veel ervaring en een uitgebreid verkoop- en distributienetwerk in Oekraïne. Nutreco neemt vooralsnog 1/3e deel in het bedrijf, Dutch Feed. Dankzij deze joint venture wordt Trouw Nutrition International, Nutreco's Premix & speciaalvoeronderneming, marktleider in een groeimarkt.

Nutreco heeft al sinds 2006 een verkoopkantoor in Oekraïne en sinds 2011 runt Nutreco daar een fabriek in Premix & speciaalvoer die eigendom is van Dutch Feed. Deze fabriek is nu onderdeel van de joint venture.

De voermarkt in Oekraïne is na Rusland de grootste van Oost-Europa en is sterk gegroeid. Hij zal naar verwachting 5% tot 10% per jaar verder toenemen. Oekraïne is een toonaangevende producent van graan en zal naar verwachting ook uitgroeien tot een belangrijke vleesleverancier in Europa.

De omzet van Dutch Feed bedroeg in 2012 circa € 15 miljoen. De joint venture bezit tevens een speciaalvoerfabriek in de regio Vinnytsya in Oekraïne. Deze produceerde in 2012 ongeveer 20.000 ton concentraten en voer voor jonge dieren. De verwachting is dat deze productie in 2013 zal toenemen tot 30.000 ton. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Oekraïense mededingingsautoriteit.

EINDE PERSBERICHT




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL