'Sustainability Vision 2020': Nutreco's route naar een duurzame toekomst

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 05/04/2012 07:30
- Duurzaamheid integraal onderdeel van bedrijfsactiviteiten
Diervoeding- en visvoeronderneming Nutreco heeft haar Sustainability Vision 2020 gepubliceerd. Door duurzaamheid een integraal onderdeel te maken van haar dagelijkse activiteiten en producten, draagt Nutreco bij aan de 'Feeding the Future'-uitdaging: negen miljard mensen op duurzame wijze voeden in 2050. De Sustainability Vision 2020 focust erop in de komende acht jaar de duurzaamheid van Nutreco's bedrijfsactiviteiten en producten te verbeteren. Daarnaast beoogt het bij te dragen aan het verbeteren van duurzaamheid in de agrofood-sector. In de dagelijkse bedrijfsvoering biedt de 'Sustainability Vision 2020' de Nutreco-medewerkers handvatten om zowel individueel als collectief bij te dragen aan het realiseren van de doelstellingen van de visie.

Als business-to-business bedrijf in de agrofood-sector is het vooruitstrevend om een langetermijnvisie op duurzaamheid te formuleren. Het belang van duurzaamheid is verankerd in Nutreco's groeiambitie zoals vastgesteld in november 2011: 'Ambition 2016-driving sustainable growth'. Duurzaamheid is daarin één van de vier aandachtsgebieden die de basis vormen voor verdere groei van de onderneming, met de toename van EBITA naar EUR 400 miljoen in 2016 als financieel doel. Dat voor Nutreco de duurzaamheidsvisie een langetermijnvisie is, blijkt zowel uit de horizon van 2020 als uit Nutreco's staat van dienst op het gebied van duurzaamheid, waarover al sinds 2000 wordt gerapporteerd. Zo heeft Nutreco sinds 2009 een Innovation & Sustainability Committee waarin leden van de Raad van Commissarissen participeren en sinds 2010 duurzaamheidstargets voor het management.

Nutreco's Sustainability Vision 2020 heeft vier onderdelen.
Ingrediënten: een duurzame basis creëren voor voer;
Bedrijfsvoering: zorgen dat we ons eigen huis op orde hebben;
Innovatieve voeroplossingen: boer en dier in staat stellen optimaal te presteren;
Betrokkenheid: mensen betrekken bij de 'Feeding the Future-uitdagingen'.
Elk onderdeel omvat drie praktische thema's. Zo omvat Ingrediënten bijvoorbeeld duurzame inkoop, het onderdeel Bedrijfsvoering omvat onder meer het verminderen van milieu-effecten van de onderneming, Innovatieve voeroplossingen omvat gezondheid van mens en dier en behelst het onderdeel Betrokkenheid o.a. het betrekken van werknemers en andere stakeholders.

AquaVision 2012: Kofi Annan als hoofdspreker
Nutreco staat bekend om het betrekken van stakeholders in de discussie over duurzaamheid in de landbouw en aquacultuur. Sinds 1996 organiseert de onderneming jaarlijks afwisselend de conferenties AquaVision en Agri Vision. Deze conferenties bieden een neutraal podium dat belangrijke besluitvormers en andere stakeholders op het gebied van aquacultuur en landbouw samenbrengt. Al sinds de eerste conferentie in 1996 staat duurzaamheid op de agenda. Tijdens AquaVision 2012, dat van 11-13 juni in Stavanger (Noorwegen) wordt gehouden, staat wederom het vraagstuk op de agenda hoe in 2050 negen miljard mensen duurzaam te voeden. Hiervoor zijn topsprekers aangetrokken, onder wie Kofi Annan, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, en Arni M. Mathiesen, vice-directeur generaal van de FAO (Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties).

De vraag naar dierlijke eiwitten (zoals vlees, vis, melk en eieren) zal in de komende decennia snel stijgen, zowel door de toename van de wereldbevolking als door de toename van de koopkracht, met name in de opkomende economieën. Met de 'Sustainability Vision 2020' maakt Nutreco duurzaamheid een integraal onderdeel van de dagelijkse bedrijfsactiviteiten en producten en kan de onderneming bijdragen aan de doelstelling om negen miljard mensen duurzaam te voeden in 2050 en tegelijkertijd de impact op het milieu te verkleinen.

De pfd van Nutreco's Sustainability Vision 2020 is te downloaden van www.nutreco.com

Het boekje is in gedrukte vorm op te vragen bij corpcomm@nutreco.com






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL