Nutreco tekent overeenkomst inzake voorgenomen verkoop van Hendrix aan ForFarmers

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/11/2011 07:09
Nutreco en ForFarmers hebben vandaag een overeenkomst getekend inzake de voorgenomen verkoop van Hendrix aan ForFarmers voor een bedrag van EUR 92,5 miljoen, resulterend in een boekwinst na afronding. Als onderdeel van de transactie zijn Nutreco en ForFarmers een langetermijn partnership aangegaan, waarvan ook een knowhow agreement deel uitmaakt.

Nutreco en ForFarmers zullen een definitieve overeenkomst sluiten nadat de betrokken ondernemingsraden advies hebben uitgebracht. Naar verwachting zal de transactie in het eerste kwartaal 2012 zijn beslag krijgen, nadat ForFarmers goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteiten en van de aandeelhouders heeft gekregen. De circa 690 werknemers die voor Hendrix werken, komen in dienst van de nieuwe eigenaar.

Hendrix is een vooraanstaande leverancier van mengvoer in Nederland en België en heeft een sterke regionale marktpositie in Duitsland. Hendrix beheert 10 productiefaciliteiten met een totale capaciteit van 2,5 miljoen ton die zijn gevestigd in regio's waar een grote vraag is naar mengvoer. De mengvoerproducten voor varkens, koeien, pluimvee en paarden worden onder bekende merknamen verkocht. Hendrix werkt met een professioneel en goed functionerend dealernetwerk. De omzet bedroeg in 2010 circa EUR 830 miljoen.

Wout Dekker, CEO Nutreco:
"De voorgenomen verkoop van Hendrix aan ForFarmers is in lijn met Nutreco's strategie om deel te nemen in de consolidatie van de mengvoerindustrie in volwassen markten als Nederland en België. Na grondige studie van alle strategische opties voor Hendrix kwamen wij tot de conclusie dat in een geconsolideerde markt de verkoop van Hendrix aan ForFarmers de beste toekomstmogelijkheden biedt voor Hendrix en haar stakeholders. ForFarmers is een sterke, nieuwe eigenaar voor Hendrix en een strategische langetermijn partner voor Nutreco."

Bert-Jan Ruumpol, CEO ForFarmers:
"De combinatie met Hendrix is een geweldige stap in het realiseren van onze ambities, één van de beste en grootste klantgerichte ondernemingen voor diervoeding van Europa te worden. We willen vooral steeds beter worden en om dat te bereiken willen en moeten we groeien. Dit alles met als doel een optimale bijdrage te leveren aan het rendement op boerenbedrijven. Dat kun je alleen bereiken als je ook over de beste kennis en mensen kunt beschikken. Als partner van Nutreco kunnen we ook de wereldwijde kennis van Nutreco gebruiken. Met een flexibele, internationale groeiende organisatie zijn we een uitdagende werkomgeving voor alle medewerkers en dealers."


ForFarmers Group
ForFarmers is een internationale onderneming die duurzaam ondernemen op een hoger plan wil brengen. Het bedrijf produceert en levert regulier en ecologisch voer, handelsartikelen en akker- en weidebouwproducten, met name gericht op rundvee, varkens, pluimvee, akkerbouw en loonwerk. Naast producten biedt ForFarmers haar klanten ook een aanvullend dienstenpakket, van uitgebreide adviezen tot hulp bij de bedrijfsontwikkeling. ForFarmers verkoopt haar voerproducten in Nederland, België en Duitsland.

ForFarmers beschikt over 10 productiefaciliteiten in Nederland en Duitsland, heeft haar hoofdkantoor in Lochem en heeft 840 werknemers in dienst. Zij heeft een meerderheidsbelang in Cefetra, een internationale handelsonderneming en logistieke dienstverlener in grondstoffen voor voer, voedingsproducten en brandstoffen, en is als zodanig een belangrijke leverancier aan de mengvoerindustrie.

* * * * *






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL