Imtech ontvangt voornemen tot gunning Alliander voor 'Slimme meters'

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/03/2015 09:26
Gouda - Royal Imtech N.V. (Europese technische dienstverlener) meldt dat het een voornemen tot gunning heeft ontvangen van Alliander N.V. (aanbestedende dienst in opdracht van Liander N.V.) voor de installatie van slimme elektriciteits- en gasmeters, inclusief inpandige saneringswerkzaamheden.

Gerard van de Aast, CEO Royal Imtech N.V.: 'We zijn verheugd met dit voornemen van Alliander om Imtech dit langdurige contract te gunnen. De combinatie van ervaring in het klantproces, de procesbeheersing, efficiƫntie en schaalbaarheid hebben de doorslag gegeven. Wij waarderen het vertrouwen dat in ons wordt gesteld, om ook via dit project een belangrijke rol te spelen in het behalen van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse overheid.'

Klimaatdoelstellingen
Om de klimaatdoelstellingen van 2020 te behalen, heeft de Europese Commissie bepaald dat eind 2020 80% van de inwoners van de Europese Unie moet zijn voorzien van een slimme meter. Om dit te realiseren, heeft de Nederlandse overheid de grootschalige aanbieding van 2015 tot 2020 in het leven geroepen met als doel 100% van de Nederlandse consumenten een slimme meter te hebben aangeboden.

Slimme meters
Aan het eind van deze periode is de verwachting dat 80% van de Nederlandse bevolking een slimme meter heeft om hen hiermee de mogelijkheid te bieden meer inzicht te krijgen in energieverbruik, eigen energieopwekking en terug-levering. Alliander N.V. heeft besloten de grootschalige aanbieding te benutten om naast de installatie van slimme meters ook bepaalde saneringswerkzaamheden in de meterkast te laten verrichten. Het gehele project bevat meer dan 2 miljoen meters en is opgesplitst in twee percelen.

Langlopend contract
Imtech Traffic & Infra (Unit Energy) zal als hoofdaannemer van een perceel geheel verantwoordelijk zijn voor het klantproces tot en met het verwisselen van de elektriciteits- en gasmeter en de saneringen. Hierbij hoort ook de logistiek rondom aanlevering van de elektriciteits- en gasmeter en het contact met de klant. Het gaat daarbij om een raamwerkcontract, waarbij de initiƫle contractwaarde gedurende de looptijd enkele tientallen miljoenen euro's bedraagt.

De voorbereidende werkzaamheden starten in april 2015. De installatie begint vanaf oktober 2015 en loopt tot en met 2020 (69 maanden). De periode van 2021 tot 2023 zal worden gebruikt om de nog resterende meters te vervangen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL