Imtech, voorgenomen besluit Stedin gunning werkzaamheden aan Royal Imtech

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 03/10/2013 07:32
Rotterdam, 3 oktober 2013 - Stedin werkt dagelijks aan een continue en veilige energievoorziening. Diverse service providers voeren samen met de netbeheerder onderhoud en inspecties uit, lossen uitval op of leggen nieuwe netten aan. Stedin heeft zich voorgenomen om deze werkzaamheden in het oostelijk deel van de provincie Utrecht aan technisch dienstverlener Royal Imtech te gunnen.

Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee werkt Delta Infra aan de Stedinnetten. In andere delen van Zuid-Holland, Utrecht, Kennemerland, Noordoost Friesland en in Weert is Joulz de service provider. ,,Altijd energie voor onze klanten is het uitgangspunt'', zegt directeur techniek Ernst Japikse van Stedin.

,,Kwaliteit, innovatie en een goede prijs staan voorop. Daarbij past het gunnen van werk aan een derde aannemer. Ik vind dat we zo het professionalisme van onze service providers en van Stedin als opdrachtgever bevorderen. Vooral als zij ook de reguliere storingswachtdiensten in dit belangrijke gebied voor hun rekening nemen'', aldus Japikse.

Stedin selecteert aannemer via Europese aanbesteding

Na een Europese aanbesteding zijn drie partijen geselecteerd door Stedin. De netbeheerder heeft zich voorgenomen te besluiten het werk aan Royal Imtech te gunnen. Planning is dat zij in het tweede kwartaal van 2014 met hun werkzaamheden starten en deze in het oostelijk deel van de provincie Utrecht geleidelijk overnemen van de huidige service provider Joulz.

Dat betekent dat Imtech in ondermeer de regio's Amersfoort, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Zeist storingen aan de energienetten gaat oplossen via een wachtdienst. Daarnaast nemen zij regulier onderhoud, inspectie en de aanleg van netten voor hun rekening. Imtech voert op dit moment in dit gebied al een investering van Stedin uit door het vervangen van gasleidingen.

Royal Imtech is verheugd met het voornemen van Stedin om deze opdracht aan Imtech te gunnen. ,,Het is een bewijs van de kwaliteit van het gekozen concept en de professionaliteit van onze organisatie. Deze markt zal zich gaan ontwikkelen met de komst van nieuwe energieconcepten. Imtech, als innovatieve speler, zal zich meer gaan richten op het aanbieden van 'technical solutions' op het gebied van energie-infrastructuur'', aldus Paul van Gelder, bestuurslid Royal Imtech.

Lees nog eens dit over Imtech,
Onderzoek XEA.nl toont mogelijke fraude handel in aandelen Imtech aan.
lees meer op
http://www.xea.nl/beheer/beheer.php?type=edit&id=23862

Nimmer heeft de media, nadat wij hen hiervan in kennis hadden gesteld hierop gereageerd. Bijzonder, ook de AFM niet. Die lezen ook mee.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL