Imtech: publiceert voorlopige jaarcijfers 2012

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/05/2013 07:38
· Publicatie voorlopige jaarcijfers belangrijke volgende stap in het herstelplan
· Verlies na belasting 2012 van 226 miljoen Euro
· Jaarcijfers en openingsbalans 2011 aangepast
· Jaarverslag, jaarrekening en accountantsverklaring worden begin juni 2013 verwacht
· Omzet in 2012 gegroeid met 8% tot 5,5 miljard Euro

Gouda - Royal Imtech N.V. publiceert vandaag de voorlopige jaarcijfers 2012. Jaarverslag, jaarrekening en accountantsverklaring worden begin juni 2013 verwacht. De jaarrekening zal worden besproken tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 28 juni 2013 en ter vaststelling worden voorgelegd op een nog te plannen Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, eind juli 2013.

Gerard van de Aast, CEO: "Met de publicatie van de voorlopige jaarcijfers over 2012 zet Imtech een belangrijke volgende stap in het herstelplan. Publicatie van de jaarrekening en het rapport over de onderzoeken begin juni is de volgende belangrijke mijlpaal. We voeren onze op 27 februari jl. aangekondigde plannen uit met een focus op organische groei, operational excellence, het versterken van de business controls en het neerzetten van een robuuste financiële structuur."

Voorlopige geconsolideerde jaarcijfers 2012
Voor de voorlopige geconsolideerde jaarcijfers 2012 wordt verwezen naar de bijlage bij dit persbericht. De voorlopige resultaten in 2012 zijn uitgekomen op een netto verlies van 226 miljoen Euro. In deze voorlopige resultaten zijn onder meer verwerkt de effecten van een later afsluitmoment en het daarmee samenhangend voortschrijdend inzicht. Tevens is een passende realistische grondhouding gehanteerd bij de toepassing van de waarderingsgrondslagen. De voorlopige jaarcijfers 2012 worden besproken met onze financiers. Deze gesprekken richten zich op het verkrijgen van een definitieve waiver als logisch vervolg op de eerder afgesloten continuation agreement. De externe accountant heeft de controle van de jaarrekening nog niet afgerond. Na afronding van het waiverproces, naar verwachting begin juni 2013, zal de door de accountant gecontroleerde jaarrekening beschikbaar zijn.

Aanpassing cijfers 2011
Voor de aangepaste cijfers over 2011 en de aangepaste openingsbalans 2011 wordt verwezen naar de bijlage bij dit persbericht. De vorig jaar gepubliceerde jaarrekening van 2011 geeft daarmee niet meer het vereiste getrouwe beeld. Dit is eerder reeds gemeld in ons persbericht van 23 april 2013. Het nettoresultaat van 2011 is met 54,6 miljoen Euro aangepast. De correctie in het eigen vermogen op de openingsbalans 2011 bedraagt 54,7 miljoen Euro. In het licht hiervan zullen met betrekking tot de jaarrekening 2011 ook de in art. 2:362 lid 6 BW bedoelde mededeling en accountantsverklaring worden neergelegd.

Polen en Duitsland
De onderzoeken in Polen en Duitsland zijn in een afrondende fase. Zoals eerder aangekondigd zal de onderneming begin juni 2013 een rapport publiceren, waarin verslag wordt gedaan van de bevindingen van de afgelopen periode. De afboekingen in Polen en Duitsland bedragen zoals eerder gemeld op 23 april 2013, 370 miljoen Euro (vóór belasting).

Claimemissie
Op 27 februari 2013 heeft Imtech aangekondigd haar eigen vermogen te willen versterken met een claimemissie van 500 miljoen Euro. De opbrengst van de emissie zal, na aftrek van kosten, geheel worden aangewend voor schuldreductie waardoor de kapitaalstructuur van Imtech zal worden versterkt. Een uitgebreidere toelichting op de claimemissie is opgenomen in de toelichting op de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die is gepubliceerd op de website van de onderneming (www.imtech.com). De besluitvorming die noodzakelijk is om de claimemissie uit te voeren, zal op 28 juni 2013 tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders aan de aandeelhouders worden voorgelegd. De aangekondigde claimemissie wordt naar verwachting in de zomer afgerond.

Onze website: http://www.imtech.com

de bijlage op
http://hugin.info/130755/R/1703177/562936.pdf

reactie XEA.nl
Wat stellen controle (accountants) nog voor?
Waar zijn eigenlijk nog CONTROLES??
Kijk , gister was vrijwel iedereen THUIS en toch open beurzen in EUROPA.
KAN dat allemaal wel in deze crisistijd?
Is het bezit van beleggers wel beschermd? Dit ondermijnd toch je geloofwaardigheid als beursorganisatie!!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL