LogicaCMG Algemene Vergadering van Aandeelhouders: Business Update

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 15/05/2003 09:28
Vooruitlopend op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders vanmiddag in Londen, heeft LogicaCMG de volgende verklaring gepubliceerd.
De resultaten in de eerste vier maanden van 2003 zijn in lijn met lijn met de uitspraken die we begin maart hebben gedaan.
Over het geheel verwachten we voor de eerste helft van het jaar, een kleine daling ten opzichte van het voorgaande halfjaar van de omzet in IT services (op basis van een vaste wisselkoers) en, zoals aangegeven tijdens de publicatie van de jaarcijfers in maart, houden we rekening met enige druk op de marges.
Echter, naarmate er meer kostenreducties worden doorgevoerd in de tweede helft van het jaar, verwachten we een verbetering van de marges, met een verdere groei in 2004 als het volledige effect van de kostenbesparingen duidelijk wordt. Het Verenigd Koninkrijk had een goed eerste kwartaal, waarbij de vraag in de public sector en naar outsourcing de moeilijke financial services markt compenseerden. Zoals verwacht, bleef de vraag in de Benelux zwak en hielden de moeilijke marktomstandigheden in Frankrijk en Duitsland aan.
De Wireless Networks business is nu sterk gericht op de marketing van de gecombineerde propositie aan klanten en blijft het marktaandeel in de nieuwere technologiegebieden uitbreiden, zoals multimedia. In april hebben we een raamovereenkomst getekend met KPN Mobile en hebben we een Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) geleverd aan E-Plus, hun Duitse operatie. Ook hebben we nieuwe MMS contracten getekend met operators in India, Malta en op de Filippijnen. We zijn begonnen en gaan door met het grondig aanpakken van de kostenbasis en terwijl productonzekerheid eerder in het jaar en het doorvoeren van kostenreducties van invloed zijn op het eerste halfjaar, blijven we erop vertrouwen dat we voor het hele jaar minstens een "break even" resultaat zullen boeken.
De integratie en rationalisatie volgend op de fusie van Logica en CMG verloopt volgens plan en we zijn vol vertrouwen dat we de voorspelde jaarlijkse kostenbesparing van GBP 80 miljoen binnen de daarvoor gestelde tijd- en kostenplanning zullen behalen. De voorgenomen vermindering van de personeelsbezetting met 2.200 medewerkers is vergevorderd: ongeveer 1.800 mederwerkers hebben het bedrijf reeds verlaten of zijn persoonlijk op de hoogte gesteld als onderdeel van een proces volgens locale wetgeving. De overigen bevinden zich in gebieden waar het ontslagproces langer duurt, maar we liggen op schema om een en ander, zoals oorspronkelijk gepland, af te ronden in het tweede halfjaar.
Het bedrijf organiseert zijn gebruikelijke analistenbijeenkomst op 5 juni a.s. in Londen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL