Mogelijke fusie CMG met het Engelse Logica

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/10/2002 08:22
De twee automatiseringsbedrijven CMG en Logica bekijken op dit moment een samengaan, doordat het in de media was uitgelekt is men er eerder mee naar buiten gekomen.
Er is op dit moment een verkenning bezig, boeken onderzoek en wat te doen bij overlappingen. Hoeveel personeel wordt er overbodig?
In deze moeilijke tijd is het te begrijpen dat men naar samengaan/samenwerkingen kijkt, maar het zal ook afhangen hoe het financiele plaatje eruit komt als beide zijn opgeteld.
Als het tot een fusie zal komen zullen er extra kosten zijn van reorganisatie en van vertrekkend personeel. De voordelen zijn er voor de langere termijn.
Het grootste gevaar is dat het bedrijf "log" gaat worden en hierdoor bestuurlijk een probleem kan worden.
Ook de verhoudingen op bestuurlijk niveau en omwisseling spelen een rol. En hier kan nog weleens te meeste pijn zitten.
Wij van de redactie schreven het al eerder, er zullen samenwerkingen/fusies gaan komen en de sterkste zullen overblijven.
De sterksten zijn, wil nog niet zeggen de grootste! Er zal zeker plaats zijn voor de kleine "niche-players", die meer in een bepaald gebied zitten (meer plaatselijk), maar de sanering is al even bezig; Aino, Landis, Magnus en wie zullen er nog meer volgen ?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL