TNT en Staat der Nederlanden bereiken overeenkomst over de overdracht van het Bijzonder Aandeel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/11/2006 07:30
In vervolg op de uitspraak van het Europese Hof van Justitie van 28 september 2006 dat het Bijzonder Aandeel strijdig is met het Europese recht, hebben TNT en de Staat der Nederlanden overeenstemming bereikt over de overdracht van het Bijzonder Aandeel.

De Staat zal het Bijzonder Aandeel om niet aan TNT overdragen. TNT en de Staat der Nederlanden zijn overeengekomen de bijzondere zeggenschapsrechten en andere regelingen met betrekking tot het belang van de Staat in TNT te beƫindigen. Tijdens de eerstvolgende jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal TNT voorstellen het Bijzonder Aandeel in te trekken en de Statuten dienovereenkomstig aan te passen. TNT heeft toegezegd tot dat tijdstip de bijzondere rechten die verbonden zijn aan het Bijzonder Aandeel niet te zullen uitoefenen, noch het Bijzonder Aandeel te zullen verkopen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL