TPG heeft het druk met de Kerst en dat zal bijdrage aan het resultaat.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/12/2003 13:31
TPG heeft nu topdrukte , maar de Logistiek blijft nog drukken op het resultaat. De afgelopen tijd (lees kwartalen) was daar een mindere gang van zaken. Een nieuwe "bezeem", zou daar ook verfrissend kunnen werken.
Hier nog even wat over het derde kwartaal;

De sterke prestatie in het derde kwartaal van 2003 heeft opnieuw de veerkracht van TPG aangetoond. De onderliggende economische omstandigheden waren dit kwartaal onverminderd zwak, en de relatief sterke euro blijft een negatief effect hebben in vergelijking met vorig jaar.

De groepsomzet is met 0,9% toegenomen tot Eur 2.829 miljoen. Bij constante wisselkoersen komt dit overeen met een groei van 3,9%. De resultaten van Post en Express blijven sterk en de uitvoering van het transformatieplan bij Logistiek (TtS) ligt op schema. In het derde kwartaal zijn Eur 14 miljoen aan eenmalige kosten in verband met het TtS programma genomen, alsmede Eur 10 miljoen aan afwaardering op activa.

Exclusief het effect na belastingen van de eenmalige kosten bij Logistiek en de afwaardering van goodwill is het resultaat na belastingen met 12,1% gestegen. Het resultaat na belastingen uit gewone bedrijfsvoering, exclusief eenmalige posten en Eur9 miljoen additionele pensioenlasten ten opzichte van vorig jaar, is met 18,2% gestegen (23,3% bij constante wisselkoersen).

De sterke vrije kasstroom van Eur186 miljoen in het kwartaal betekende een stijging van 52% ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar, mede veroorzaakt door een verdere verlaging van het werkkapitaal en strikte beheersing van de investeringsuitgaven.
De Post divisie draagt al voor ca. 60 tot 70% bij aan de operationele winst, maakt nu een drukke tijd mee, zo rond de Kerst. De vooruitzichten zijn goed voor TPG, alleen is het afwachten wat de heer Bolkestein van plan is met de BTW voor TPG. Dit zou een negatieve invloed hebben, wat onzekerheid brengt.
Wij willen het advies licht verhogen, wij blijven op houden, nu met bijkopen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL