KPN stap verder in schikking KPNQuest

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 19/11/2013 08:50
DEN HAAG (AFN) - KPN heeft een voorlopige akkoord gesloten over de belangrijkste financiƫle voorwaarden van een mogelijke schikking van de procedure die wordt gevoerd door de curatoren van KPNQwest. Dat werd vandaag bekendgemaakt. KPN draagt 50 miljoen euro in contanten aan de mogelijke schikking bij.

De curatoren voeren een procedure tegen KPN, Qwest (dat is overgenomen door CenturyLink) en een aantal voormalige bestuurders en commissarissen van KPNQwest vanwege het faillissement van KPNQwest in 2002. De curatoren stellen dat er sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur bij KPNQwest en houden in verband hiermee KPN, als een van de aandeelhouders, aansprakelijk. De totale schadeclaim van de curatoren bedraagt circa 2,2 miljard euro.

KPN, CenturyLink en de curatoren hebben nu gezamenlijk een voorlopige overeenstemming bereikt over een mogelijke schikking van in totaal 260 miljoen euro, waaraan KPN 50 miljoen euro zal bijdragen. Deze overeenstemming is afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder het uitonderhandelen en de ondertekening van een definitieve overeenkomst en de goedkeuring door de rechter-commissaris in het faillissement.

Als een definitieve schikking wordt bereikt zal de procedure door de curatoren worden beƫindigd. Ook zal KPN dan afzien van enkele claims in het faillissement, die worden bestreden door de curatoren. ,,Als deze schikking definitief wordt dan is de 2,2 miljard van tafel'', aldus een zegsman van KPN.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL