'AMX niet van plan om bod op KPN te verhogen'

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 31/08/2013 11:45
MEXICO STAD (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Mexicaanse AméricaMóvil (AMX) is niet van plan zijn bod van in totaal 7,2 miljard euro te verhogen. Dat zei woordvoerder Arturo Elias van de onderneming tegen persbureau Reuters op vrijdag.

De vraag aan de woordvoerder en vertrouweling van AMX-eigenaar Carlos Slim werd gesteld nadat de Stichting KPN een beschermingsconstructie rond de onderneming had opgetrokken. De Stichting wil onder meer dat AMX opnieuw met KPN onderhandelt over de voorwaarden voor een eventuele overname.

Elias liet weten dat de stichting ''liegt'' als gezegd wordt dat het overnamebod van KPN vijandig is. ,,Het bod is besproken met het management, het bestuur en met de Nederlandse regering, die ons met open armen heeft ontvangen.''

Gesprekken
Het opwerpen van de beschermingswal kwam voor AMX als een verrassing, aldus Elias. Volgens hem begrijpt AMX de motivering van de stichting nog niet. ,,Als dit een onderhandelingsstrategie is, dan is die zeker niet de juiste.''

AMX had volgens de woordvoerder nog deze week gesprekken met KPN gevoerd, en er stonden zelfs nog ontmoetingen voor vrijdag gepland.

Beperkingen
Elias voegde er nog aan toe dat AMX niet van plan is om als de overname toch slaagt, te accepteren dat er beperkingen aan de slagkracht van het bestuur worden opgelegd.

Een zegsman van KPN liet vrijdagavond weten geen commentaar te kunnen geven op de gebeurtenissen van het afgelopen etmaal. ,,Voor ons is er eigenlijk niet zo veel veranderd. Wij zijn in gesprek met AMX en wij willen graag in gesprek blijven''.

reactie XEA.nl
De Overheid had NIMMER KPN mogen vervreemden. Had i.v.m. haar strategische Nederlandse belangen (zaken/bedrijven/defensie etc.) in Staats handen MOETEN blijven.
De Overheid zal zich nu ermee gaan bemoeien! Waar halen zij het "lef" vandaan.
Doe dan zelf een bod!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL