Vierde kwartaal cijfers Royal Dutch Shell

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 29/01/2009 09:26
Royal Dutch Shell plc heeft over het vierde kwartaal van 2008 een nettoverlies geboekt van $2,81 miljard. Het concern had last van de scherpe daling van de olieprijs en de waardering van olie in de voorraden.

In het vierde kwartaal van 2007 werd nog een nettowinst geboekt van $8,47 miljard.

De winst op basis van geschatte actuele kosten (CSS-winst) bedroeg in het laatste kwartaal van 2008 $4,8 miljard, tegen $10,9 miljard in de vergelijkbare periode vorig jaar. Bij Shell kijkt de markt voornamelijk naar dit winstcijfer.

CEO Jeroen van der Veer zegt in een toelichting: "We zijn tevreden met onze performance in het vierde kwartaal van 2008, gegeven de teruglopende vraag naar olie en gas vanwege een zwakkere wereldeconomie. Onze strategie blijft een concurrerend, toenemend dividend te betalen en substantiele investeringen in de onderneming te doen voor toekomstige winstgevendheid. De omstandigheden in de industrie zijn verslechterd en we handhaven onze focus op investerings- en kostendiscipline bij Shell."

Het concern keert over het vierde kwartaal een dividend uit van $0,40 per aandeel, een stijging van 11% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2007.

Over het eerste kwartaal van 2009 zal naar verwachting een dividend worden uitgekeerd van $0,42 per aandeel.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL