Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

AkzoNobel kondigt nieuwe managementstructuur en maatregelen aan om het behalen van de financiële richtlijnen 2020 zeker te stellen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/09/2017 07:11
Akzo Nobel N.V. (AKZA.AS:AKZOY)
AkzoNobel kondigt vandaag een nieuwe managementstructuur aan voor de Paints en Coatings business vooruitlopend op de creatie van twee gefocuste, sterk presterende onderdelen; Paints en Coatings en Specialty Chemicals.

Deze bekendmaking volgt op de onlangs aangekondigde veranderingen van het Executive Committee, waarbij Ruud Joosten benoemd is tot Chief Operating Officer en David Allen tot Integrated Supply Chain Officer.

De nieuwe volledig geïntegreerde managementstructuur doet de klantgerichtheid toenemen, de operationele uitmuntendheid verder uitbouwen, en het momentum en de snelheid in de organisatie vergroten. De nieuwe structuur zal bestaan uit vier regionale Paints business units en vier geïntegreerde Coatings business units met volledige verantwoordelijkheid voor winst en verlies. De onderdelen zullen ondersteund worden door een geïntegreerde supply chain organisatie van wereldklasse die het behalen van versnelde efficiëntie mogelijk maakt.

Verder neemt het bedrijf een serie maatregelen om de huidige uitdagingen in de markt aan te pakken. Onder deze uitdagingen vallen ongunstige valutakoersen, tegenvallende marktomstandigheden in de Marine en Protective Coatings, tijdelijke verstoring in de productie en supply chain in het derde kwartaal en de huidige druk op marges door hoger dan verwachte kostenstijgingen van grondstoffen.

De nieuwe managementstructuur en de aanvullende maatregelen worden uitgevoerd om het behalen van de lopende financiële richtlijnen 2020 van AkzoNobel veilig te stellen, zoals deze in april 2017 zijn aangekondigd (15% Return on Sales en meer dan 25% Return on Investment voor Paints en Coatings).

De reeds genomen maatregelen, waaronder hogere verkoopprijzen en aanvullende kostenbesparingen, zullen het naar verwachting mogelijk maken dat de EBIT van AkzoNobel voor 2017 hoger uitvalt dan 2016 maar minder is dan de eerder gecommuniceerde toename van €100 miljoen.

De afsplitsing van Specialty Chemicals blijft op koers voor april 2018.

Thierry Vanlancker, CEO AkzoNobel zegt:
"De huidige uitdagingen in de paints en coatings markten hebben een bredere en grotere impact naarmate het jaar vordert en we pakken dit direct aan. Onze nieuwe managementstructuur doet de klantgerichtheid toenemen, de operationele uitmuntendheid verder uitbouwen, en het momentum en de snelheid vergroten.

AkzoNobel maakt groei waar en met de veranderingen van de organisatie maken we de weg vrij voor het creëren van twee gefocuste bedrijven. Deze veranderingen zullen ons helpen om in 2017 een sterker jaar neer te zetten dan 2016 ondanks de huidige uitdagingen in de markt en ons helpen onze financiële richtlijnen 2020 te behalen."

+
AkzoNobel kondigt aan dat Maëlys Castella, Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur, terugtreedt vanwege gezondheidsredenen. Castella is op dit moment met ziekteverlof.

Na een voorzien herstel zal Castella naar verwachting bij AkzoNobel terugkeren in een rol als lid van het hoger management.

Het bedrijf heeft aangekondigd dat de huidige Group Controller Hans De Vriese benoemd is tot interim CFO, terwijl een uitgebreide interne en externe zoektocht is begonnen naar een permanente vervanger.

Hans De Vriese is in 2009 bij AkzoNobel begonnen als Corporate Director Control en werd in 2015 Group Controller. Voordat De Vriese bij AkzoNobel begon, werkte hij in verschillende financiële rollen bij General Motors, waaronder als CFO Asia Pacific.

Antony Burgmans, voorzitter van de Raad van Commissarissen:

''Het is zeer spijtig dat we vandaag moeten aankondigen dat Maëlys met verlof is vanwege haar gezondheid. We wensen haar het beste en kijken uit naar het moment om haar terug te verwelkomen, wanneer zij volledig hersteld is."

Thierry Vanlancker, Chief Executive Officer AkzoNobel:

''Maëlys heeft integraal onderdeel uitgemaakt van het bewerkstelligen van de solide financiële basis en cultuur van operationele uitmuntendheid die AkzoNobel nu kent. We wensen haar een spoedig herstel en kijken uit naar haar terugkeer in het team wanneer zij volledig hersteld is."

"In Hans De Vriese hebben we een bijzonder capabele executive met een uitgebreide ervaring, die voor dit moment zorgt voor continuïteit. Tegelijkertijd wordt intern en extern gezocht naar een permanente vervanger."

tijd 09.11
Het aandeel AKZO ligt aangeboden op dit moment EUR 76,73 -1,87ct vol. 239.000

AkzoNobel BAVA benoemt Thierry Vanlancker als lid van de Raad van Bestuur
8 september 2017 Akzo Nobel N.V. (AKZA.AS; AKZOY)

Op de Bijzondere Algemene Aandeelhoudersvergadering (BAVA) die vandaag werd gehouden hebben aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. (AkzoNobel) de nieuwe CEO Thierry Vanlancker benoemd als lid van de Raad van Bestuur.

Vanlancker was al benoemd als Chief Executive Officer (CEO) door de Raad van Commissarissen op 19 juli. Hij volgde Ton Büchner op die in juli eerder dit jaar AkzoNobel verliet.
Antony Burgmans, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Thierry is een uitstekende bestuurder die goed is gepositioneerd om AkzoNobel verder te brengen. Dit omvat ondermeer het creëren van twee gefocuste ondernemingen, het verzekeren van duurzame groei en winstgevendheid."
Vanlancker trad in 2016 aan bij AkzoNobel als hoofd van Specialty Chemicals, waarna hij in 2017 de rol van CEO op zich nam. Voorafgaand aan zijn rol bij AkzoNobel was hij President Fluoroproducts bij Chemours, een afsplitsing van DuPont's chemietak die in 2015 werd gevormd.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL