Imagine Chemistry: AkzoNobel's internationale start-up challenge levert meer dan 200 ideeën op

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/03/2017 12:06
Open innovatie-initiatief leidt tot commerciële kansen voor AkzoNobel Specialty Chemicals

Wereldwijd is enthousiast gehoor gegeven aan AkzoNobels start-up challenge Imagine Chemistry. Meer dan 200 innovatieve aanmeldingen van start-ups, studenten, onderzoeksgroepen en wetenschappers zijn binnengekomen.

Imagine Chemistry wordt georganiseerd in samenwerking met KPMG om specifieke maatschappelijke uitdagingen aan te pakken zoals een baanbrekende oplossing om plastic te recyclen. Daarnaast is het doel nieuwe duurzame kansen te vinden voor de chemietak van AkzoNobel.

Uit de meer dan 200 aanmeldingen kiest AkzoNobel 20 finalisten. Zij worden uitgenodigd voor een driedaags evenement in juni in AkzoNobels onderzoekscentrum in Deventer, waar de winnaars van de Image Chemistry challenge worden gekozen.

"We zijn erg onder de indruk van het aantal en de kwaliteit van de aanmeldingen," aldus Thierry Vanlancker, lid van AkzoNobels Executive Committee verantwoordelijk voor Specialty Chemicals. "Dit bewijst nogmaals dat chemie nog veel potentiële innovaties prijs moet geven. We kijken uit naar een toekomstige samenwerking met de winnaars waarbij hun ideeën op grote schaal gebruikt worden en een impact gaan maken als ze commercieel ingezet worden."

Imagine Chemistry zoekt gericht naar oplossingen op de volgende vijf gebieden:

Innovaties in kunststofrecycling
Afvalwatervrije chemische installaties
Alternatieven voor kunststof op basis van cellulose
Biologische en afbreekbare surfactanten en bindmiddelen
Biologische bronnen van ethyleen

Daarnaast zijn er 'open challenges' voor brede ideeën op twee andere gebieden: hoogreactieve chemie & technologie en duurzame alternatieven voor bestaande technieken.

De challenge vormt onderdeel van een geïntegreerde benadering om de innovatiekracht van AkzoNobel verder in te zetten ter ondersteuning van de groeiambities van de onderneming. "Innovatie en duurzaamheid zitten in het hart van alles wat wij doen," voegde Vanlancker toe. Het is onze strategische ambitie om te beschikken over de beste producten voor al onze markten, gebaseerd op samenwerking en open innovatie."

Recente innovaties van AkzoNobels Specialty Chemicals zijn onder meer Bolikel XP, een biologisch afbreekbare voedingsstof (micronutrient) die efficiënt ijzertekorten in gewassen aanpakt; en Berol DR-B1, een duurzaam reinigingsmiddel voor consumenten en commerciële schoonmaakinstallaties dat buiten gebruikt kan worden, bijvoorbeeld bij het wassen van een auto.
---

AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 46.000 medewerkers in 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Flexa, Sikkens en Jozo. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL