AkzoNobel en Evonik kondigen een joint venture aan voor de productie van chloor en kaliumloog

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/06/2015 09:26
AkzoNobel en Evonik Industries hebben de krachten gebundeld om in Duitsland een nieuwe membraanelektrolyse-faciliteit te bouwen en exploiteren voor de productie van kaliumloog en chloor. De fabriek wordt naar verwachting eind 2017 in gebruik genomen.

De 50-50 joint venture omvat de bouw en exploitatie van een speciale fabriek op de bestaande locatie van AkzoNobel in Ibbenbüren. De fabriek zal een jaarlijkse nominale capaciteit van ongeveer 130.000 ton kaliumhydroxide en 82.000 ton chloor hebben, waarmee de leidende marktposities van beide ondernemingen worden versterkt. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

AkzoNobel zal de verkoop van chloor en waterstof op zich nemen en deze producten daarnaast ook direct op de vestiging van Ibbenbüren verwerken. Evonik zal de verkoop en verwerking van kaliumloog op zich nemen op de eigen vestiging in Lülsdorf waar kaliumloog wordt verwerkt tot producten zoals kaliumcarbonaat.

"Deze investering in onze chloor-alkali-activiteiten zal onze onderneming nog duurzamer maken", aldus Werner Fuhrmann, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Specialty Chemicals." Op deze manier verzekeren we niet alleen de levering van chloor en waterstof aan onze klanten op lange termijn, maar verbeteren we ook onze duurzaamheidspositie en operationele efficiëntie. We onderstrepen hiermee onze Planet Possible-missie om meer te doen met minder."

Patrik Wohlhauser, lid van de raad van bestuur van Evonik, voegde hieraan toe: "Dankzij de nieuwe joint venture kunnen we onze klanten op een betrouwbare wijze en op lange termijn onze kaliumhydroxides aanbieden. Tegelijkertijd leveren we een belangrijke bijdrage aan milieuvriendelijke en duurzame productie van kalium afgeleide producten."

Alle productie van chloor, kaliumloog en natronloog op basis van elektrolyse met kwikamalgaam moet eind 2017 worden stopgezet als gevolg van wettelijke bepalingen. In de geplande nieuwe fabriek voor membraanelektrolyse zal een duurzaam proces worden toegepast dat een positiever milieuprofiel heeft.

AkzoNobel is Europees marktleider voor industrieel zout, chloor en chloormethanen en heeft ook een leidende positie in Europa voor natronloog. Evonik is Europees marktleider voor kaliumloog en daarvan afgeleide producten en is 's werelds toonaangevende leverancier van alkoxiden, die in Lülsdorf, ook door middel van elektrolyse, worden geproduceerd.

De joint venture moet nog goedgekeurd worden door de regelgevende instanties."










Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL