Ahold publiceert Responsible Retailing Report 2014 + inkoop ..

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/03/2015 08:07
Zaandam - Ahold heeft vandaag het Responsible Retailing Report 2014 gepubliceerd. Het verslag laat zien welke voortgang Ahold heeft geboekt in de vijf prioriteitsgebieden - gezond leven, lokale betrokkenheid, onze mensen, verantwoorde producten en zorg voor het klimaat. Verantwoord ondernemen is een van de zes pijlers onder Aholds groeiambities binnen haar Reshaping Retail-strategie.

Het verslag illustreert aan de hand van verhalen over alle onderdelen van Ahold hoe medewerkers zich inzetten om de doelstellingen die Ahold tot en met 2015 heeft gesteld, te realiseren.

Ahold CEO Dick Boer: "We willen onze klanten waar voor hun geld bieden, hoge kwaliteit, en met betaalbare versproducten. Dat willen we op een verantwoorde manier bereiken. Dat kunnen we niet alleen, en we blijven daarom nauw samenwerken met onze partners en stakeholders. Ik ben zeer tevreden met de voortgang die we op dit gebied vandaag kunnen rapporteren."

Een aantal hoogtepunten:

Gezond leven

24,4% van de totale food omzet voldeed aan het criterium gezonde voeding.
Het assortiment van gezonde producten is uitgebreid met meer dan 500 tot 9.341 in totaal.
Ahold USA deed een pilot met nieuwe versafdelingen, met een aanbod van lokale, exotische en biologische vruchten en groentes en leidde medewerkers daar speciaal voor op. Meer supermarkten zullen volgen in 2015.
Lokale betrokkenheid

Met programma's in de VS, Nederland en Tsjechië heeft Ahold haar steun aan voedselbanken voortgezet, door middel van rechtstreekse donaties en voedselinzamelingen, georganiseerd door Aholds supermarkten.
Aholds programma's voor gezondheidseducatie bereikten meer dan 720.000 kinderen in de VS en Europa.
Ahold USA ontving de prestigieuze '2014 Retailer of the Year' onderscheiding van het Amerikaanse vakblad Progressive Grocer.
Onze mensen

1 op de 10 medewerkers deed mee aan programma's over gezond leven.
In Nederland boden 40 Albert Heijn-winkels in Amsterdam gratis huiswerkbegeleiding aan medewerkers die naast hun parttimebaan een opleiding volgen. Dit programma wordt nu ook in andere steden uitgerold.
In Tsjechië deden 70 Albert winkels mee aan het "Favorite"-programma, waarbij medewerkers worden gestimuleerd om nog betere relaties op te bouwen met hun klanten, zodat hun supermarkt de favoriet van de omgeving wordt.
Verantwoorde producten

Eind 2014 werd 83% van koffie van Aholds huismerken ingekocht conform relevante certificeringstandaarden.
97% van Aholds eigen huismerkleveranciers was gecertificeerd volgens standaarden goedgekeurd door het Global Food Safety Initiative. In de VS voldeed 94% van de leveranciers.
Aholds supermarkten introduceerden, als eerste retailer in de VS, UTZ gecertificeerde huismerk chocoladerepen, in navolging van Albert Heijn in Nederland.
Zorg voor het milieu

18,5% reductie van CO2-uitstoot per m2 winkeloppervlak sinds 2008, door over te stappen op LED verlichting, het gebruik van milieuvriendelijkere koelmiddelen en door meer vrachtwagens in te zetten die op gas rijden.
Ahold USA's supermarkten deelden 547 miljoen minder plastic tasjes uit dan in 2011, in het kader van het "Billion Bag Reduction Pogram".
De winnaars van de "Young Ahold Best Idea" competitie openden "Instock" in Amsterdam: een restaurant gericht op het terugdringen en op de kaart zetten van voedselverspilling.
Ahold maakt in de tweede helft van dit jaar nieuwe Responsible Retailing ambities voor 2020 bekend, want het huidige vijfjarenplan eindigt eind dit jaar.

Lees meer in het Responsible Retailing Report 2014 op www.ahold.com


Ahold start inkoop eigen aandelen ter waarde van € 500 miljoen


Zaandam - Ahold start met een programma tot de terugkoop van eigen aandelen tot een bedrag van € 500 miljoen, dat naar verwachting binnen 12 maanden zal worden afgerond.

Dit programma werd op 26 februari jl. aangekondigd en heeft als doel waarde terug te geven aan aandeelhouders. Het programma zal worden uitgevoerd door tussenpersonen via aankopen op de beurs tijdens open en gesloten periodes.

Het programma wordt uitgevoerd conform de voorwaarden van de door Aholds jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in 2014 verleende machtiging en, indien deze wordt verleend, de machtiging zoals voorgesteld aan de jaarlijkse AVA op 15 april 2015.

Ahold kan de gewone aandelen die via het programma worden verworven intrekken. Ahold zal wekelijks een persbericht publiceren waarin de voortgang in de uitvoering van het programma wordt gemeld.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL