Ahold rondt omgekeerde aandelensplitsing af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/03/2014 08:06
Zaandam - Ahold maakt vandaag bekend dat de omgekeerde aandelensplitsing effectief is geworden na sluiting van de New York Stock Exchange op 27 maart 2014.
- De omgekeerde aandelensplitsing bestond uit een consolidatie van elke 13 aandelen met een nominale waarde van € 0,30 per aandeel in 12 nieuwe aandelen met een nominale waarde van € 0,01 per aandeel. De handel in nieuwe aandelen met de nieuwe nominale waarde zal starten op 28 maart 2014.

Ahold heeft bevestiging ontvangen dat geen bezwaar is gemaakt tegen de terugbetaling in verband met de omgekeerde aandelensplitsing. De terugbetaling van € 1,14 voor elk overblijvend aandeel zal op 3 april 2014 plaatsvinden.

De registratiedatum van de terugbetaling aan aandeelhouders die aandelen houden via Euroclear Nederland is vastgesteld op 1 april 2014 per sluiting van Euronext Amsterdam. Zoals vermeld in het persbericht van 14 maart 2014, zal de ex-terugbetaling en omgekeerde aandelensplitsing datum van Euronext Amsterdam vandaag zijn. Aandeelhouders die hun aandelen houden via een bank of een tussenpersoon zullen worden geïnformeerd door hun bank respectievelijk tussenpersoon. Houders van aandelen op naam zoals vermeld in Ahold's aandeelhoudersregister zullen door Ahold worden geïnformeerd over het administratieve proces. Houders van American Depositary Receipts (ADRs) zullen hun terugbetaling ontvangen in U.S. dollars en dienen hun ADRs te houden tot het moment van sluiten van de handel in de Verenigde Staten op 31 maart 2014.

Indien het aantal aandelen dat gehouden wordt door een aandeelhouder voor consolidatie niet precies deelbaar is door 13 zullen de banken of tussenpersonen de posities afronden naar boven of beneden afhankelijk van de specifieke contractuele afspraken tussen de bank of tussenpersoon en de aandeelhouder.

Tot slot bevestigt Ahold hierbij dat zal worden doorgegaan met de inkoop van het restant van het inkoopprogramma van € 2 miljard waaronder tot op heden in totaal 91.942.400 gewone aandelen zijn teruggekocht voor een totaalbedrag van € 1.172,89 miljoen. Het programma tot terugkoop van aandelen zal herstarten op 31 maart 2014 en zal naar verwachting eind 2014 te zijn afgerond.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL