Ahold verkoopt aandeel in ICA aan Hakon Invest

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/02/2013 07:25
Amsterdam, 11 februari 2013 - Ahold kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst heeft bereikt met Hakon Invest uit Zweden over de verkoop van Aholds aandeel van 60% in ICA voor SEK 21, 2 miljard in cash. Een bedrag van SEK 1,2 miljard voor het dividend van ICA over 2012 is daarbij inbegrepen.

Ahold presenteerde in 2011 een nieuwe groeistrategie, en richt zich met het oog op waardecreatie op de uitvoering van deze strategie bij de bedrijfsonderdelen waarover zij zeggenschap heeft. Tegen deze achtergrond startte Ahold in september vorig jaar een onderzoek naar de strategische opties voor het aandeel in ICA.

De transactie is onder voorbehoud van toestemming van toezichthouders, en de goedkeuring door de ICA Retailers' Association (ICA Forbundet) van de financiering van de transactie. De transactie wordt naar verwachting afgerond in het midden van dit jaar.

Deze transactie heeft geen directe invloed op de gezamenlijke activiteiten van ICA en Ahold op het gebied van inkoop en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze samenwerking, die al langer dan 30 jaar loopt, biedt beide partijen voordelen in de bedrijfsvoering.

ICA is met haar supermarkten marktleider in Zweden, en heeft daarnaast ICA- en Rimi-winkels in Noorwegen en Rimi-supermarkten in de Baltische staten. ICA heeft in totaal 2.215 franchise- en eigen supermarkten en had in 2012 een omzet van SEK 96,863 miljoen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL