Cinven gaat Guardian Financial Services overnemen van AEGON

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/08/2011 10:36
Het Europese private equity bedrijf Cinven heeft vandaag aangekondigd dat het een akkoord heeft bereikt om Guardian Financial Services (“Guardian” of “de Onderneming”), de Britse aanbieder van levensverzekering- en pensioenproducten, over te nemen van AEGON voor een ondernemingswaarde van £ 275 miljoen.

Guardian, opgericht in 1821, is de collectieve handelsnaam voor Guardian Assurance plc, Guardian Linked Life Assurance Ltd en Guardian Pensions Management Ltd. Guardian, gevestigd in Lytham St Annes, Lancashire, heeft meer dan 300.000 polissen en circa 170 medewerkers en is al tien jaar gesloten voor nieuwe verzekeringen. De Onderneming is een volle dochteronderneming van AEGON, de internationale levensverzekering-, pensioen- en vermogensbeheeronderneming die in Den Haag, Nederland, is gevestigd.

De overname van Guardian verschaft Cinven een aantrekkelijke entree in de 'closed life' (opkopen en afhandelen van gesloten portefeuilles van levensverzekeraars) markt van het Verenigd Koninkrijk en een sterk platform waarvan een consolidatiestrategie voor de bedrijfstak uitgevoerd kan worden. De versnipperde aard van de levensverzekeringsmarkt, gepaard gaande met de aanhoudende druk waar de industrie mee wordt geconfronteerd, zorgt voor aanhoudende consolidatie in de markt. Dit zal waarschijnlijk verder worden versterkt door bankinstellingen, die verzekeringsactiva willen afstoten, en buitenlandse verzekeringsmaatschappijen, die ernaar streven om kapitaal te herinvesteren. Door de overname van Guardian is Cinven in een goede positie om aan deze aanhoudende consolidatie deel te nemen.

'Closed life' boeken vertegenwoordigen aantrekkelijke beleggingskansen omdat zij goed zichtbare en stevige kasstromen op de lange termijn, beperkte neerwaartse risico's en een aantrekkelijk rendement op eigen vermogen bieden. Door het risico voor deze boeken af te bouwen en verzekeringstechnische, operationele en financiële initiatieven ten uitvoer te brengen, kan Cinven een verbeterd rendement op vermogen genereren en waarde voor zowel de polishouders als de aandeelhouders creëren. Door aanhoudende consolidatie van de boeken kan incrementele waarde worden behaald door operationele en kapitaal synergie.

Als reactie op de aankondiging van vandaag zei Caspar Berendsen, partner bij Cinven:

“Het Financial Services team van Cinven heeft aanzienlijke tijd geïnvesteerd om zijn strategie voor de 'close life' markt te ontwikkelen, en gelooft dat zij een uitstekende beleggingskans met aantrekkelijke rendementen vertegenwoordigt. Guardian is een ideaal instappunt in de markt voor ons en verschaft ons een sterk platform waaruit we verder kapitaal kunnen inzetten om een toonaangevende closed life consolidator te creëren.”

Dit is de derde Financial Services investering door Cinven in het huidige fonds, de eerste twee zijn Partnership Assurance, de toonaangevende leverancier van uitgebreide lijfrente aan Britse gepensioneerden, en Avolon, een toonaangevende leverancier van lease financiering voor vliegtuigen.

De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2011 afgerond worden en is onderhevig aan wettelijke goedkeuring. De schuldfinanciering wordt verzorgd door Lloyds TSB.

-einde-






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL