ABN AMRO Capital komt de verkoop overeen van Radio Holland Group aan Imtech NV

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/03/2006 10:01
ABN AMRO Capital en Stichting Co-Investors Radio Holland Group zijn de verkoop overeengekomen van de in Nederland gevestigde Radio Holland Group, een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk van maritieme navigatie- en communicatieapparatuur voor de scheepvaart- en scheepsbouwsector, tegen een bedrag van EUR 47 miljoen. Het netwerk wordt gevormd door dochterondernemingen en vestigingen van Radio Holland en circa 150 aangesloten en door derden beheerde service stations. De transactie is gisteravond door Imtech bekend gemaakt en is onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen. De transactie zal naar verwachting in april worden afgerond.

ABN AMRO Capital en Stichting Co-Investors Radio Holland Group verwierven de Radio Holland Group in juni 2002 in een management buy-out van de Duitse Euromarine groep. De investering destijds was gebaseerd op de strategie van de onderneming om groei te realiseren door het uitbreiden van bestaande marktaandelen en verdere geografische uitbreiding. In september 2003 lanceerde het management een nieuw business plan. In de daaropvolgende jaren breidde Radio Holland Group haar bedrijfsmodel in een aantal geselecteerde nieuwe regio’s verder uit en slaagde het erin om de ‘service-on-demand’ activiteiten verder te versterken.

Imtech toonde recentelijk haar interesse voor het bedrijf en de combinatie Imtech en Radio Holland zal naar verwachting een nieuw platform bieden voor verdere groei van de onderneming. Door de overname zal Imtech haar omzet in dit marktsegment kunnen te verdubbelen waardoor de combinatie een plaats krijgt in de top 5 van de internationale maritieme markt.

Paul Hugenholtz, partner bij ABN AMRO Capital: “Samen met het management van Radio Holland Group waren we het erover eens dat het bedrijf klaar was voor de volgende fase in haar ontwikkeling. Daarvoor was een wereldwijde partner nodig. We zijn erg blij dat we in Imtech een dergelijke partner hebben gevonden. Voor ons is dit een succesvolle investering geweest. We realiseerden een ‘money multiple’ van 4.4 keer onze investering en een IRR van 46%. Wij wensen het management onder de nieuwe eigenaar veel succes in de toekomst.”

Dé Slager CEO van Radio Holland Group: “De partnership met ABN AMRO Capital was van essentieel belang voor het verhogen van de efficiency van onze operationele bedrijfsvoering en voor het bereiken van aanzienlijke geografische uitbreiding. Onze investeerders hebben de groei van Radio Holland Group gedurende de laatste jaren ondersteund. Wij zijn trots op het feit dat wij ons bedrijf zo succesvol hebben gemaakt dat het de belangstelling heeft gewekt van een gerenommeerde groep als Imtech. Wij zien er naar uit om het bedrijf in de nieuwe combinatie naar de volgende fase in haar ontwikkeling te brengen.”

ABN AMRO Capital
ABN AMRO Capital is het wereldwijde participatiebedrijf van ABN AMRO, met teams in 7 landen (Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Zweden en Australië). Per 31 december 2005 bedroeg de totale waarde van het participatievermogen van ABN AMRO Capital EUR 2,7 miljard, waarvan EUR 234 mln afkomstig was van internationale beleggers in door ABN AMRO Capital beheerde fondsen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. In 2005 bracht ABN AMRO Capital 13 Europese buy-outs tot stand met een totale transactiewaarde van EUR 2,6 miljard en werden er 12 participaties verkocht.
www.abnamrocapital.com

Radio Holland Group
Radio Holland Group (opgericht in 1916) is als product- en leverancieronafhankelijke maritieme specialist internationaal actief in met name satelliet- en radiocommunicatie, automatisering, observatie- en navigatiesystemen. Andere activiteiten zijn veiligheidsvoorzieningen aan boord van schepen, on-board IT-netwerken en ‘satellite airtime’ voor satellietcommunicatie. Radio Holland Group heeft daarnaast een uitstekende positie in de service- en aftersalesmarkt via haar wereldwijde service- en reparatienetwerk.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, Nederland. Er zijn deelnemingen in Nederland (vijf), overig Europa (vijf), USA (vier), Azië (vier) en de rest van de wereld (drie). Met deze deelnemingen beschikt de onderneming over een netwerk van ruim vijftig internationale vestigingen langs alle belangrijke mondiale scheepvaartroutes. De kracht van Radio Holland Group ligt in dit wereldwijd vertakte netwerk van eigen vestigingen. Service kan zo snel en doeltref­fend worden verleend daar en wanneer de klant dit vraagt. In dit kader is er ook over een wereldwijde database, die toegevoegde waarde biedt op het gebied van service, onderhoud en beheer. Een snel toenemende activiteit is ‘satellite airtime’ waarmee remote access (toegang op afstand), on-line support en regelmatige updates (van bijvoorbeeld elektronische kaarten) mogelijk zijn.

In 2004 realiseerde Radio Holland Group met ruim 700 medewerkers opbrengsten van circa 150 miljoen euro, waarvan 65% in nieuwbouw en complete vervanging van de technologische infrastructuur aan boord van schepen en 35% in service, onderhoud en reparatie.

Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met circa 14.500 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van 2,4 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Spanje en de UK en is in toenemende mate ook actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 index.

Bron : ABN AMRO




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL