ABN AMRO maakt het voornemen bekend nieuwe Chief Financial Officer en toekomstige opvolger van de Chief Risk Officer voor te dragen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/05/2017 06:09
De Raad van Commissarissen maakt vandaag het voornemen bekend de heer Clifford Abrahams voor te dragen als lid van het Executive Board en Chief Financial Officer van ABN AMRO, met ingang van 1 september 2017. De nominatie van de heer Abrahams is afhankelijk van de goedkeuring van de Europese Centrale Bank (ECB) en het advies van de Raad van Medewerkers. De heer Alexander Rahusen zal zijn taken als interim CFO blijven vervullen tot de benoeming van Clifford Abrahams ingaat.

Clifford Abrahams is op dit moment lid van de Raad van Bestuur en Group Chief Financial Officer van Delta Lloyd N.V., waar hij sinds januari 2016 werkzaam is. In 2005 werd Clifford Abrahams benoemd als Chief M&A Officer bij verzekeraar en vermogensbeheerder Aviva, en vervolgens als CFO van een aantal belangrijke dochterondernemingen van Aviva. Daarvoor werkte hij 12 jaar bij Morgan Stanley, waar hij in 2002 werd benoemd tot Managing Director Financial Institutions.

De Raad van Commissarissen maakt daarnaast het voornemen bekend mevrouw Tanja Cuppen voor te dragen als lid van de Executive Board van ABN AMRO met ingang van 1 oktober 2017. De Raad van Commissarissen is voornemens Tanja Cuppen met ingang van 1 november 2017 te benoemen als nieuwe Chief Risk Officer, na een overdrachtsperiode samen met de heer Wietze Reehoorn. Wietze Reehoorn heeft ermee ingestemd om per die datum terug te treden uit de Executive Board. Hij zal zijn verdere taken en activiteiten per 31 december 2017 overdragen. De benoeming van Tanja Cuppen is afhankelijk van de goedkeuring van de ECB en het advies van de Raad van Medewerkers.

Tanja Cuppen is op dit moment Chief Risk Officer bij Rabobank North America in New York. Daarvoor werkte ze als Chief Financial & Risk Officer bij Rabobank International. Ze kwam in 1994 in dienst van Rabobank en heeft, naast haar grote deskundigheid op het gebied van risicobeheer, uitgebreide ervaring opgedaan in de bankensector in diverse topmanagementfuncties, waaronder die van Global Head of Corporate Finance, Director Group Treasury en Vice President Structured Finance.

Olga Zoutendijk, Voorzitter van de Raad van Commissarissen:

"De Raad van Commissarissen is verheugd met de nominaties van de heer Clifford Abrahams en mevrouw Tanja Cuppen. Clifford Abrahams heeft een sterke staat van dienst als CFO en heeft uitgebreide ervaring opgedaan in eerdere topposities in de financiƫle sector, waaronder 12 jaar ervaring in de bankensector. Hij is daarom bijzonder geschikt voor de positie van CFO in de Executive Board van ABN AMRO.

De Raad van Commissarissen is ook blij met deze gelegenheid om Tanja Cuppen in dit vroege stadium te kunnen nomineren als de nieuwe CRO, vooruitlopend op het geplande vertrek van Wietze Reehoorn.

Mevrouw Cuppen heeft een sterke staat van dienst op het gebied van risicobeheer in zowel de Nederlandse als internationale bankensector. Daarnaast heeft Tanja Cuppen meer dan 22 jaar ervaring opgedaan in bankieren in diverse topposities bij Rabobank. We verwachten dat de leiderschapskwaliteiten en strategische competenties van zowel Clifford Abrahams als Tanja Cuppen een grote bijdrage zullen leveren aan de succesvolle uitvoering van de strategie van ABN AMRO.

De Raad van Commissarissen is Wietze Reehoorn, die bijna 30 jaar bij ABN AMRO werkzaam is, bijzonder dankbaar voor wat hij heeft betekend, vooral voor zijn waardevolle bijdrage aan het opbouwen van de nieuwe bank en de voorbereidingen voor de beursgang. Hij deed dit tijdens zijn twee opeenvolgende termijnen als lid van de Raad van Bestuur en CRO, waarbij hij zijn rol als CRO vanaf 2010 tot en met 2016 combineerde met de verantwoordelijkheid voor Group Strategy, Corporate Development en Investor Relations. Graag bedank ik ook Alexander Rahusen voor het vervullen van de functie van interim CFO sinds 1 januari 2017."

Als de goedkeuring van de ECB voor de voorgenomen benoemingen van Clifford Abrahams en Tanja Cuppen is ontvangen, zal de Raad van Commissarissen een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders bijeenroepen om de aandeelhouders en certificaathouders op de hoogte te stellen van de voorgenomen benoemingen. Daarna volgt het officiƫle benoemingsbesluit van de Raad van Commissarissen.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL