Antea Groep, Archeologie 3.0: schep, zeef en drones

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

12/06/2019 08:57
De provincie Drenthe gaat de N34 tussen Coevorden en Emmen verdubbelen. Daarbij is de provinciale weg omgedoopt tot ‘Hunebed Highway’, als verwijzing naar de bijna vijftig hunebedden die zich in het gebied links en rechts van de N34 bevinden.

Businesslijnen: Milieu en Veiligheid

Voor de bewoners in de omgeving betekent de verdubbeling van de weg straks een verlichting tijdens de ochtend- en avondspits van en naar huis. Maar tot het zover is, bieden de werkzaamheden een inkijkje in het leven van de mensen die dit gebied al sinds duizenden jaren vóór onze jaartelling bevolkten. Archeologen van Antea Group leggen met schep, zeef én een hypermoderne drone het verleden bloot.

Beeldopnamen met drone

Voor de archeologen van Antea Group vormt het onderzoek in de bodem, waar over niet al te lange tijd de auto’s voorbij zullen zoeven, een bijzondere opdracht. Niet alleen vanwege interessante vondsten, die variëren van gereedschap en pijlpunten gemaakt van vuursteen tot scherven van aardewerk en andere sporen van vroegere bewoning. Maar ook door het innovatief inzetten van dronebeelden.

Foto’s en infrarood opnamen

Antea Group maakt bij uiteenlopende activiteiten gebruik van cameradrones. Bij archeologisch onderzoek gebruiken we drones niet alleen om een goed overzicht te krijgen van het hele gebied, maar ook om recht van boven foto’s te maken die we met behulp van GPS-coördinaten op een kaart kunnen plaatsen. Daarnaast gebruiken we een infrarood camera om subtiele temperatuurverschillen in de bodem op te sporen. Zo kunnen bijvoorbeeld oude muren, maar mogelijk ook kleinere structuren en sporen worden waargenomen.

Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL